POČINJE 1. TOUR DE FRUŠKA
Sportski duh pre svega, Foto: TOUR DE FRUŠKA

SJAJNO

POČINJE 1. TOUR DE FRUŠKA

Od 20. – 22. maja, na padinama Fruške gore 1. Tour de Fruška, sportsko-rekreativna manifestacija.

Objavljeno:

Uskoro počinje pravi praznik za bicikliste ali i za sve one koji vole prirodu, zdrav život i sport.

Od 20. – 22. maja, na padinama Fruške gore 1. Tour de Fruška, sportsko-rekreativna manifestacija.

TOUR DE FRUŠKA
foto: TOUR DE FRUŠKA

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade s ciljem oživljavanja Fruške gore, predstavljanja njenih privrednih i turističkih potencijala, ali i kreiranja novog sadržaja koji će privući, ne samo sportiste, već i porodice sa decom. Trke će startovati iz Vrdnika, a takmičari i posetioci imaće priliku da uživaju u jedinstvenoj prirodi i otkrivanju lepota tog dela Fruške gore.

Takmičari se mogu prijaviti najkasnije dva sata pre početka svake trke a duž celih staza biće volonteri koji će biti na raspolaganju takmičarima u slučaju da im je neophodna pomoć.

Sa trenutno 725 prijavljenih takmičara, Tour de Fruška već u prvoj godini održavanja postaje jedna od najsadržajnijih manifestacija na ovim prostorima i svakako jedinstvena po tome što takmičarima i posetiocima pruža veliki izbor kada su u pitanju sportski, zabavni i edukativni program.

Naime, kako stoji u programu i detaljima u vezi sa planom trka na njihovoj stranici Tour de Fruška, u subotu, 21. maja, u 11 časova, startovaće „Trejl trka“ za čije su takmičare organizatori pripremili šumsku stazu dugu 15 kilometara, kojom se do sada nije trčalo i na nekim deonicama je zahtevna, ali toliko da mogu da je završe i oni koji imaju osnovnu fizičku spremnost.

Tog dana, oko 16 časova, biće održana i „Eliminator trka“ na standardnim planinskim biciklima, koja je zamišljena kao kružna trka u dužini od 665 metara, za šta će takmičarima biti potrebno oko tri minuta. Startuju po četiri takmičara i vozi se „na ispadanje“.

1 / 4 Foto: TOUR DE FRUŠKA

Organizatori su vodili računa i o svima onima koji uživaju u biciklizmu, a ne žele da se takmiče, pa su za subotu u 15 časova pripremili start drumskog izazova „Popov čot“, koji će se voziti u dužini od 48km, u pratnji policije, po najlepšim delovima Fruške gore. U okviru ove jedinstvene manifestacije, u subotu u 12 časova, biće organizovane dve trke za najmlađe učesnike – dečija trka guralica i dečiji poligon spretnosti.

U nedelju, 22. maja, u 11 časova startuje MTB maraton, za takmičare željne izazova. Na raspolaganju su tri verzije staze po težini, od 15, 38 i 58 kilometara.

Prve dve su namenjene rekreativcima, dok je treća staza duga i znatno teža, te se preporučuje licenciranim vozačima.

U isto vreme u nedelju startovaće i trka električnih bicikala „Velika nagrada Vrdnika“, što ce biti prva trka tog tipa u Srbiji. Takmičari koji nemaju električni bicikl mogu unapred da ga rezervišu ili na licu mesta iznajme.

1 / 4 Foto: TOUR DE FRUŠKA

Propratni deo manifestacije obuhvata Noćni bazar, koji će okupiti veliki broj umetnika, zanatlija, proizvođača zdrave hrane i vinara iz Pokrajine, koji ce posetiocima predstaviti gastronomska bogatstva Vojvodine i sve njene lepote i znamenitosti a održaće se u petak i subotu od 17-23 časova.

Prvi Tour de Fruška, zaista otvara nove stranice sa kojih će se čitati, ne samo o sportu, biciklizmu i lepotama Fruške gore, već o zdravom život i zdravim navikama za celu porodicu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.