"PUSTI ME, ZVAĆU DECU!": Zbog uloge u filmu ušao je u LEGENDU, ali priču o čiča STANOJU malo ko zna! Ovo je ISTINA!
Stanojlo, Foto: Printscreen/youtube/Kanal Muzike

sTANOJE IZ "KO TO TAMO PEVA"

"PUSTI ME, ZVAĆU DECU!": Zbog uloge u filmu ušao je u LEGENDU, ali priču o čiča STANOJU malo ko zna! Ovo je ISTINA!

– I pored kromanjonske face, imao je izuzetnu inteligenciju, i ta kombinacija je bila veoma smešna – ispričao je Šijan u intervjuu za Popboks

Objavljeno:

Njegovo ime verovatno vam ništa ne znači, ali ta scena ušla je u anale srpskog filma. Tumačio je ulogu orača u filmu “Ko to tamo peva”, ponosnog oca koji u svakom trenu može da pozove svoje sinove – “Ne diraj me, zvaću decu! Decooooooooo!”

Legendarni Stanojlo – Stanoje Milinković rođen je 1909. godine. Živeo je u selu Grabovcu, kod Svilajnca, gde je radio kao limar.

Mada je imao zanemarljivu filmsku minutažu, čiča Stanojlo je postao legenda. Sarađivao je sa rediteljem Slobodanom Šijanom koji ga je pronašao na audiciji za TV film “Najlepša soba”.

1 / 4 Foto: Print Screen Youtube/ stari filmovi

– I pored kromanjonske face, imao je izuzetnu inteligenciju, i ta kombinacija je bila veoma smešna – ispričao je Šijan u intervjuu za Popboks.

Nakon toga, njihov susret postao je vrlo plodonosna saradnja od čak četiri filma. Stanojlo Milinković snimio je i Šijanov film “Kako sam sistematski uništen od idiota”.

Imao je petoro dece i 13 unučića. Preminuo je 2000. u 91. godini života.

(Espreso / Šajkača)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.