NOVI PARK NOVOG SADA
Novi park, Foto: Grad Novi Sad

SENTANDREJSKI

NOVI PARK NOVOG SADA

Gradonačelnik Miloš Vučević je dodao još i to da Sentandrejski park ima veliki značaj za žitelјe, ne samo Slane bare gde se nalazi, već i Klise i Vidovdanskog naselјa

Objavljeno:

Novi Sad je dobio još jedan park – Sentandrejski, koji se nalazi između kanala DTD, Primorske ulice i Sentandrejskog puta.

Nakon sprovedenog glasanja građana, park je nazvan Sentandrejski park, a u njemu se na parceli od gotovo tri hektara nalaze dečije igralište, sportski tereni i teretana na otvorenom, kao i urbani mobilijar.

Postavlјena je i solarna rasveta i pametna klupa koje će koristiti obnovlјive izvore energije, dok su u cilјu ozelenjavanja parkovske površine zasađene autohtone vrste lišćarskog i četinarskog drveća.

Uređenje parka podržala je kompanija NIS, u okviru programa društvene odgovornosti "Zajednici zajedno", a projekat je realizovan u saradnji Udruženja "Zeleni sad" sa JKP "Gradsko zelenilo", Gradskom upravom za zaštitu životne sredine i JVP "Vode Vojvodine".

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa generalnim direktorom kompanije NIS Kirilom Tjurdenjevim prisustvovao otvaranju Sentandrejskog parka u Novom Sadu.

Oni su zajedno sa predsednikom Ekološkog udruženja „Zeleni sad“ Milošem Stojanovićem koje je nosilac projekta, obišli novu parkovsku površinu, učestvovali u simboličnoj sadnji drveća i zelenila, i prisustvovali revijalnoj košarkaškoj utakmici najmlađih predstavnika Košarkaškog Saveza Srbije.

1 / 7 Foto: Promo

Svake godine sa kompanijom NIS zajedno organizujemo bar jedan projekat, a u prethodnoj deceniji smo realizovali brojne aktivnosti iz različitih društvenih oblasti. U projektu „Zajednici zajedno“ u 2021. godini smo se fokusirali na oblast zaštite životne sredine, a rezultat vidimo danas, u uređenoj parkovskoj površini i sportskim terenima u Primorskoj ulici. Hvala Naftnoj industriji Srbije na tome što svake godine izdvajaju deo svog profita i vraćaju ga zajednicama u kojima posluju. Novi Sad je, kao sedište kompanije u našoj zemlјi, prirodno visoko pozicioniran na toj mapi investicija - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Konkretno, u 2021. godini NIS je izdvojio sredstva u iznosu od 13,5 miliona dinara u okviru programa "Zajednici zajedno 2021" kojim je rekonstruisan i uređen postojeći park. Do sada je ta kompanija putem različitih društveno-odgovornih projekata u grad Novi Sad uložila više od 315 miliona dinara.

Gradonačelnik Miloš Vučević je dodao još i to da Sentandrejski park ima veliki značaj za žitelјe, ne samo Slane bare gde se nalazi, već i Klise i Vidovdanskog naselјa. Neiskorišćena i potpuno neuređena površina, dobila je pravi kvalitet i sadržaj, jer je na parceli od oko tri hektara primenjena najsavremenija tehnologija i postavlјen moderan urbani mobilijar, uz nove zasade drveća i zelenila i zahvalio se Udruženju „Zeleni sad“ na čiju je inicijativu ovo realizovano sa kompanijom NIS.

Direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev je istakao da se odgovornim poslovanjem doprinosi bolјem kvalitetu životne sredine, dok je predsednik Ekološkog udruženja „Zeleni sad“ Miloš Stojanović naglasio da sve u parku funkcioniše na solarnu energiju i pozvao građane da posete ovu novu parkovsku površinu ističući da možemo samo da budemo ponosni na to što deci ostavlјamo lepšu i čistiju budućnost.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.