BIZONI FRUŠKE GORE DOBILI IMENA
Bizoni, Foto: Promo

ZAVRŠENO GLASANJE

BIZONI FRUŠKE GORE DOBILI IMENA

JP Nacionalni park Fruška gora zahvaljuje svima koji su glasali i svojim predlogom pružili doprinos interaktivnom učešću u projektu

Objavljeno:

Javno preduzeće "Nacionalni park Fruška gora" objavilo je na svom Fejsbuk profilu rezultate glasanja za imena bizona – četiri ženke i jednog mužjaka, koji su u Nacionalni park Fruška gora stigli iz Nacionalnog parka Bialowieža iz Poljske.

Da podsetimo, glasanje je trajalo do ponedeljka, 9. maja i svi su bili pozvani da učestvuju, a s obzirom na to da se radi o međunarodnom ekološkom i biološkom projektu ali i turističkom, deca iz tri države – Srbije, Španije i Poljske dala su svoje predloge za nadimke za koje se glasalo.

1 / 5 Foto: Promo

Izglasana imena za ove veličanstvene životinje su Đuka, Fruška, Mila, Ninja i Cveta pa će se tako i zvati prvih pet jedinki Evropskog bizona koji će u Nacionalnom parku Fruška gora značajno oplemeniti biodiverzitet i divlju faunu zaštićene prirode Srbije.

JP Nacionalni park Fruška gora zahvaljuje svima koji su glasali i svojim predlogom pružili doprinos interaktivnom učešću u projektu i dodaju da će u narednim danima bizoni biti ispušteni u veći ograđeni prostor, a javnost će biti obaveštena o svim detaljima.

Podsetimo, bizoni su na Frušku goru iz Poljske stigli 29. marta, a kako je sredinom aprila izjavio direktor Nacionalnog parka Radoslav Krunić odmah su stupili u četrdesetodnevni period karantina i adaptacije.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.