KUĆA U VOJVODINI I PARKING MESTO U NOVOM SADU KOŠTAJU ISTO - 6.000 EVRA! Ko koga ovde ZA*EBAVA i VUČE ZA NOS? FOTO
Ilustracija, Foto: Printscreen/Kupujem prodajem, Profimedia

NEVEROVATNO

KUĆA U VOJVODINI I PARKING MESTO U NOVOM SADU KOŠTAJU ISTO - 6.000 EVRA! Ko koga ovde ZA*EBAVA i VUČE ZA NOS? FOTO

Kako je tokom proteklih godina rasla cena stanova i ostalih nekretnina, tako su postale sve traženije i garaže

Objavljeno:

Cena garaža i parking mesta po kvadratnom metru je od prošle godine znatno porasla, pa ne treba da vas čudi ako u oglasima zateknete istu cifru i za dvosoban stan i za mesto gde ćete ostavljati svoj automobil.

Tragom oglasa, naišli smo na jedan koji nas je prilično iznenadio, a koji upravo pokazuje vrednost parkinga bez koga očigledno danas nema poente kupovati nekretninu, jer broj vozila iz dana u dan raste na našim ulicama, a nije retkost ni da u jednom domaćinstvu svaki član ima po jednog četvorotočkaša.

Naime, vlasnica u Starom Lecu prodaje svoju kuću od 120 kvadrata sa sve placom od 16 ari u koje je uključeno 7 ari pod voćem i to za čitavih 6.000 evra!

Sa druge strane na istom sajtu pronašli smo oglas u kome se prodaje parking mesto u Novom Sadu u ulici Čika Stevinoj koji košta isto koliko i gorepomenuta kuća od 120 kvadrata.

Oglas
foto: Printscreen/Kupujem prodajem

Podsetimo, cene garaža u prestonici, ali i većim gradovima Srbije, izjednačile su se sa cenama garsonjera i manjih stanova. Tako garažno mesto od svega 19 kvadrata u strogom centru Beograda treba platiti vrtoglavih 45.000 evra, koliko košta garsonjera u Zemunu, manji stan na Petlovom brdu ili u Nišu.

Kako je tokom proteklih godina rasla cena stanova i ostalih nekretnina, tako su postale sve traženije i garaže, pa je i njihova cena počela da skače.

Beograđani već dugo muku muče sa manjkom parking-mesta, a porast standarda doveo je do toga da dosta porodica sada ima po dva automobila, pa je prava sreća naći slobodan parking blizu mesta stanovanja.

Zato se pojedini ne ustručavaju da za garažu izdvoje skoro kao za stan. Stručnjaci kažu da će ovi objekti biti sve traženiji i još skuplji.

Oglas
foto: Printscreen/Kupujem prodajem

Velika potražnja

Najviše cene su očekivano u prestonici. Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, Beograd ima najveće učešće u vrednosti prodatih garažnih mesta, čak 79 odsto. U 2021. godini prodato je 14.567 garaža, što je za 54 odsto više u odnosu na 2020. godinu.

Najskuplje garažno mesto, po ceni od 40.000 evra, prodato je lane na lokaciji Beograd na vodi, dok je najviše garaža prodato u Novom Sadu. I u ovom gradu su cene paprene, kreću se za više od 30.000 za 12 kvadrata, u Nišu oko 19.000, a na Zlatibora i više od 10.000 evra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.