DEVEDESETOGODIŠNJAK IZ SELA KOD SREMSKE MITROVICE BICIKLOM DOŠAO U BANJA LUKU ZBOG HUMANITARNE AKCIJE
Deda Radoslav, Foto: Promo

SJAJNO!

DEVEDESETOGODIŠNJAK IZ SELA KOD SREMSKE MITROVICE BICIKLOM DOŠAO U BANJA LUKU ZBOG HUMANITARNE AKCIJE

Sremska Mitrovica i Banja Luka su od 2008. godine pobratimski gradovi i gaje snažne partnerske odnose

Objavljeno:

Na prvi pogled devedesetogodišnjeg čika Radoslava Ivanovića iz Šašinaca kod Sremske Mitrovice ništa ne razlikuje od njegovih vršnjaka. Ništa, osim što je prešao 270 kilometara biciklom do Banja Luke. On se uputio na proslavu Đurđevdana kod svojih prijatelja u Banja Luku, ali je rešio da njegova poseta ima i humanitarni karakter i da svoj četrdeset godina star bicikl pokloni za dobrotvornu aukciju za lečenje malog Vukana Stoiljkovića. Osim prijatelja i Banjalučana, ćika Radoslava je dočekao i gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, koji je i otkupio bicikl od čika Radoslava.

“Čuo sam za malog Vukana da je bolestan i mislio sam kako mogu da mu pomognem. Moja penzija nije bog zna šta, a imam ovaj bicikl, pa sam rešio da dam bicikl da ide na aukcija, pa ako može nekom da pomogne, ja mu od srca dajem. Voleo bih da ima na hiljade koji će ovako nešto da urade. U Banja Luci su me svi vrlo lepo ugostili, od mojih prijatelja i rođaka, kao i gradonačelnik”, rekao je čika Radoslav Ivanović povodom prijema u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici.

1 / 3 Foto: Promo

Kako kaže predsednik skupštine Grada Sremska Mitrovica, Vladimir Pavlović, ovo delo je lekcija za sve, pogotovo za mlađe ljude: Čika Rade je primer da su godine samo broj. i ova lekcija koju nam je svima održao nije samo lekcija o maratonskoj vožnji bicikla, To je jedna lekcija o humanosti, prijateljstvu i mi treba svi da sledimo ovaj primer. a Gradska uprava će stati iza ovakvih akcija. i podržati ove akcije. Hvala Vam, čika Rade”.

Sremska Mitrovica i Banja Luka su od 2008. godine pobratimski gradovi i gaje snažne partnerske odnose. Gradonačelnica Sremske Mitrovice je pozdravila veliki humanitarni gest čika Radoslava, kao i podršku svog banjalučkog kolege. Grad Sremska Mitrovica je čika Radoslavu u znak zahvalnosti poklonio nov bicikl, ali Radoslav ne prestaje da iznenađuje: “Čika Radoslav nam je danas rekao da treba pomagati koliko god smo u mogućnosti, a takav nam je primer i pružio. Pošto znamo da imamo planove za buduća putovanja, rešili smo da mu poklonimo nov bicikl, ali čika Radoslav je rešen da nastavi sa svojim humanitarnim angažmanom i ovaj bicikl pokloni”, rekla je gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.