"PRESTAO JE DA PLAČE ČIM SAM GA UZEO U RUKE" Ispovest policajca koji je pronašao dečaka (2) iz Bora
Ilustracija, Foto: Printscreen/Google Maps, Dado Djilas

dramatična situacija

"PRESTAO JE DA PLAČE ČIM SAM GA UZEO U RUKE" Ispovest policajca koji je pronašao dečaka (2) iz Bora

Podsetimo, dvogodišnji mališan se igrao sa bratom u dvorištu ispred kuće, kada je brat u jednom trenutku ušao na kratko u kuću. Kada su roditelji posle pet minuta izašli u dvorištu, mališana nigde nije bilo na vidiku, ni u dvorištu niti oko kuće

Objavljeno:

Dvogodišnji mališan iz sela Donja Bela Reka kod Bora koji se izgubio u šumi, spasen je zahvaljujući policajcu Urošu Petroviću (20), koji tek četiri meseca radi u PU Bor.

- Odmah po dojavi da se izgubilo dete, krenuli smo u potragu užeg i šireg dela terena i posle višečasovne potrage pronašli smo dete na oko 300 metara od kuće gde živi. Krenuli smo da se penjemo dalje od kuće uz šumski put i tu smo ga našli kako stoji. Ja sam ga ugledao, i odmah sam potrčao ka njemu. Dete je malo zaplakalo, ali kada sam ga uzeo u ruke, prestao je da plače i počeo da se smeši – kaže Petrović.

Sagovornik ističe da je mališan delovao pomalo uplašeno ali je bio bez povreda i u stabilnom stanju.

- Pitao sam ga da li je gladan ili žedan a on se samo smeškao. Tražio sam dozvolu da dete predam roditeljima, oficir je to dozvolio i kasnije je, iz preventivnih razloga, upućen na pregled na Odelenju pedijatrije-dodaje Petrović.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Ovaj mladi policajac, heroj u svakom smislu te reči, ne krije radost što je pronašao dete živo i zdravo.

- Plašili smo se da ne padne mrak jer je gusta šuma. Bili smo uporni, gde god smo mogli da prođemo, da se zavučemo, išli smo, samo sa ciljem da što pre nađemo dete. Srećom, brzo smo ga pronašli i sve se završilo u najboljem redu. Ja sam tek četiri meseca u policiji i imam status pripravnika. Ovo je jedno od najhumanijih dela koje sam imao i srećan sam što sam bio u mogućnosti da reagujem i da građanima pružim pomoć. Bio sam presrećan što se dete vraća živo i zdravo roditeljima, jer u celoj ovoj priči mi nismo bitni, najvažnije je dete - kaže Petrović.

Da podsetimo, dvogodišnji mališan se igrao sa bratom u dvorištu ispred kuće, kada je brat u jednom trenutku ušao na kratko u kuću. Kada su roditelji posle pet minuta izašli u dvorištu, mališana nigde nije bilo na vidiku, ni u dvorištu niti oko kuće.

Slučaj je odmah prijavljen policiji a u potragu su bili uključeni i pripadnici Gorske službe spašavanja i meštani.

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.