NE NASEDAJTE NA AKCIJE, SVE MORA DA SE PLATI, AKO HOĆETE DA VALJA: Prodaju nam BUĐAVE OPASNE JAGODE za MALE PARE!
Jagode, Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd_rezerva, Profimedia

SKANDAL

NE NASEDAJTE NA AKCIJE, SVE MORA DA SE PLATI, AKO HOĆETE DA VALJA: Prodaju nam BUĐAVE OPASNE JAGODE za MALE PARE!

Preskočite "prve jagode" ako vam je bitno šta unosite u organizam!

Objavljeno: 13:31h

U jednom od poznatih trgovinskih lanaca hrane kupac je naišao na jeziv prizor.

U delu sa voćem i povrćem, sačekale su ga buđave jagode koje su bile na neverovatnoj akciji. Mogle su da se kupe za 69 dinara!

On je ovu sramotu odlučio da proširi dalje, i time upozorio ostale kupce.

Veliki broj građana kupuje na akciji, a da li je to uvek dobar izbor? Mi bismo rekli, da sigurnoi nije. Strpite se još malo.

Jagode
foto: Printscreen/Instagram

Uvozna jagoda u marketima u Srbiji trenutno se može naći po ceni od 69 dinara za 250 grama na akciji, dok se na pijacama pakovanje od 500-600 grama prodaje za 350 do 400 dinara, što znači da kupci u proseku za kilogram ovog voća moraju da izdvoje između 700 i 800 dinara.

Prve domaće jagode iz plastenika na tržište obično stižu između 15. i 25. aprila, a proizvođači očekuju da će se njihova cena, kao i prethodnih godina, kretati između 500 i 600 dinara po kilogramu.

Podsećamo, potrošači se žale da posle konzumiranja ovog voća osećaju bol i peckanje u grlu. – Stručnjaci objašnjavaju da li ovakve tegobe mogu biti posledica hemijskog prskanja

Jagode su godinama po ostacima pesticida u vrhu lista najzagađenijih poljoprivrednih proizvoda. Zbog toga je izuzetno važno da proizvođači poštuju karencu – minimalni vremenski period koji treba da protekne od poslednje primene preparata do berbe – upozoravaju stručnjaci.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.