MALA LENKA TREBA NAŠU POMOĆ: Bori se sa 3 dijagnoze, lečenje mora da nastavi "PREKO" (FOTO)
Lenka Ljubisavljević, Foto: Printscreen/RTS

1236 na 3030

MALA LENKA TREBA NAŠU POMOĆ: Bori se sa 3 dijagnoze, lečenje mora da nastavi "PREKO" (FOTO)

Možemo ih podržati i slanjem poruke – 1236 na 3030

Objavljeno:

Da zdravlje nema cenu, najbolje znaju roditelji čija se deca bore sa teškim bolestima, poput male Lenke Ljubisavljević – njen mozak se nije razvio kako bi trebalo. Da bi joj pomogli, roditelji su stalno uz nju, napravili su joj i posebne igračke za vežbanje. Nažalost, sve to nije dovoljno, potrebna im je pomoć svih nas, kako bi Lenku poslali na lečenje u inostranstvo.

Mila i mirna, Lenka Ljubisavljević se najsigurnije oseća u maminom i tatinom zagrljaju. Sa samo dve i po godine, bori se sa tri ozbiljne dijagnoze.

"Konstantno se krivila na jednu stranu. Posle konstatacije skolioze kičme, na magnetu su ustanovili da je njen mozak stao u razvoju. Lekari su rekli da se to desilo dok je bila u stomaku, mozak se nije razvio kao kod zdrave bebe, on je ostao i fizički je manji", kaže Lenkina mama.

Prva reakcija bila je šok.

"Ni u ludilu nisam očekivao da je to u rangu ultra retke bolesti. Trebalo mi je desetek dana, ja sam stegao zube i rekao, idemo, nemojmo da gubimo vreme, njeno vreme je dragoceno", kaže Lenkin otac.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

"Kasnije su nam i neurolozi i naš pedijatar u Domu zdravlja rekli da se, ipak, kada se pogleda papir i magnet i kada pogledaju nju, nešto tu ne uklapa – ona prati pogledom, prisutna je", priča Lenkina majka.

Zato se i dalje bore. Neprekidno se konsultuju sa lekarima i porodicama sa sličnim problemima, vode je na fizikalnu terapiju, a i sami satima s njom vežbaju.

"Nama su lekari preporučili da se urade matične ćelije, jer se ona mentalno nije probudila sa dve i po godine. Oni je i dalje procenjuju kao bebu sa 11 meseci. To prevaziliazi svačiji budžet, a ne samo naš", kaže Lenkina mama.

"Dugo smo se borili, ali uz sav moj entuzijazam, ovaj problem je prevelik da bismo sami nastavili", navodi Lenkin otac.

Možemo ih podržati i slanjem poruke – 1236 na 3030.

Pomozimo Lenki
Pomozimo Lenkifoto: Budi human

Dinarski račun: 160-6000001381504-56 Devizni račun: 160600000138148225 IBAN: RS35160600000138148225 SWIFT: DBDBRSBG

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.