JEZIVIJE OD HOROR FILMOVA: Ovo je 6 NAJSABLASNIJIH lokacija u Srbiji, da li biste smeli da ih posetite? (FOTO)
Ćele kula, Foto: Filip Plavčić

jeziva mesta u srbiji

JEZIVIJE OD HOROR FILMOVA: Ovo je 6 NAJSABLASNIJIH lokacija u Srbiji, da li biste smeli da ih posetite? (FOTO)

Groblja su generalno jeziva mesta. Zbog čega je onda ovo posebno?

Objavljeno:

Ove lokacije u Srbiji mame i po više hiljada posetilaca godišnje upravo zbog svog jezivog izgleda.

1. Rtanj, srpska piramida stara 500.000 godina

Jedna od popularnijih i čudnijih destinacija u Srbiji za ljubitelje natprirodnog je planina Rtanj.

Zbog njenog piramidalnog oblika, veruje se da su vanzemaljci sagradili mistični Rtanj pre više hiljada godina.

Čak ju je i poznati britanski pisac naučne fantastike Artur Klark nazvao “pupkom sveta” i navodno verovao da vrh Rtnja emituje specijalnu energiju.

planina Rtanj
planina Rtanjfoto: Printscreen/Youtube/Svet tajni

2. Ćele Kula

Ćele Kula je obavezna stanica svake horor ture. Uglavnom zato što je u pitanju kula od pravih pravcatih ljudskih lobanja. Ovu čuvenu znamenitost grada Niša sagradio je turski general Huršid Paša 1809. godine od lobanja neustrašivih srpskih pobunjenika iz Prvog srpskog ustanka.

Turci su u toranj uzidali 952 lobanja kako bi obeshrabrili dalje pobune. Ipak njihov morbidan plan nije urodio plodom i 15 godina kasnije Srbi su se oslobodili turske vlasti.

1 / 6 Foto: Filip Plavčić

3. Đavolja Varoš

Đavolja Varoš je krajnje neobičan prirodni fenomen nastao erozijom zemlje. Ove 202 neverovatne i neobične zemljane figure nalaze se 27 km jugoistočno od Kuršumlije.

O ovom spomeniku prirode postoje mnoge legende od kojih bismo izdvojili onu u kojoj je vila uz božiju pomoć okamenila svatove kako bi sprečila venčanje između začaranog brata i sestre.

Đavolja varoš
Đavolja varošfoto: Filip Plavčić

4. Dvorac Duhova u Beočinu

Dvorac porodice Špicer u Beočinu je svakako jedno od najlepših sablasnih mesta na svetu. Upravo ga ova jedinstvena kombinacija čini idealnim mestom za snimanje filmova.

1 / 3 Foto: Printscreen/youtube/ SB Project

Ovaj dvorac, koji je sagradila bogata nemačka porodica Špicer, nekada je bio raskošan zamak sa staklenim baštama i parkom po kome su se slobodno šetali paunovi i srne. Sada, iako je 1997. stavljen pod zaštitu države, dvorac Špicer predstavlja samo ruševinu.

Ipak, složićete se, postoji nešto posebno jezivo kod prekrasnih ali oronulih građevina? 5. Koncentracioni logor Crveni Krst u Nišu

Svi će se složiti kada kažemo da su stari koncentracioni logori apsolutno najužasnija mesta na licu zemlje. Jednostavno vam se sledi krv u žilama čim im priđete.

Tokom 4 grozne godine koliko je ovaj kamp radio, više od 35.000 Srba i drugih zatvorenika prošlo je kroz njegove kapije. Dana 12. februara 1942. sve je izgledalo sasvim uobičajno. Međutim, dok je sunce svanulo, 105 zatvorenika je pobeglo ostavivši 11 mrtvih nemačkih stražara za sobom.

1 / 3 Foto: Wikipedia

Danas je ovo nekadašnje mesto strave i užasa pretvoreno u memorijalni muzej “12. februar”. 6. Novo Groblje u Beogradu

Groblja su generalno jeziva mesta. Zbog čega je onda ovo posebno? Ovo groblje je počivalište mnogih srpskih velikana i upravo je zbog toga veoma važna iako pomalo sablasna znamenitost Beograda koju morate obići.

1 / 3 Foto: Dragana Udovičić

Novo Groblje je najveći muzej na otvorenom u srpskoj prestonici. Neke od slavnih ličnosti koje ovde počivaju su: Ivo Andrić, Miloš Crnjanski, Danilo Kiš, Vasko Popa, Dušan Radović, Meša Selimović, Zoran Đinđić, Radivoj Korać i mnogi drugi.

(Espreso / Serbia. com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.