BAHATI VOZAČI OMETAJU I VATROGASCE: Sve je u RUKAMA JEDNE SLUŽBE
Ilustracija, Foto: Espreso

muke vatrogasaca

BAHATI VOZAČI OMETAJU I VATROGASCE: Sve je u RUKAMA JEDNE SLUŽBE

Kada je reč o nepropisno parkiranim vozilima, najveći problem predstavljaju situacije u kojima je nečiji život u pitanju

Objavljeno: 00:53h

Nepropisno parkirana vozila ne stvaraju probleme samo vozačima i pešacima, nego i vatrogasno-spasilačkim službama koje ne mogu da stignu na određenu lokaciju zbog bahatih građana.

Kada je reč o nepropisno parkiranim vozilima, najveći problem predstavljaju situacije u kojima je nečiji život u pitanju, jer kada dođe do požara vatrogasci ne mogu da priđu objektu koji je zahvatila vatrena stihija, što može imati čak i fatalne posledice.

Upravo jedan takav slučaj dogodio se u utorak, 25. aprila, kada je do požara došlo u porodičnoj kući na Vračaru.

Vatrogasci nisu mogli da skrenu u ulicu u kojoj je do nesrećnog slučaja došlo, nego su morali da ostave vozilo na početku saobraćajnice pa da razvuku crevo do objekta koji je goreo.

Nažalost, ovo nije usamljen slučaj bahatih vozača koji misle samo na sebe. Sličan incident dogodio se i prošle godine, kada se zapalio sprat jedne kuće u Zemunu.

- Tada su dva vatrogasna vozila stigla na teren. Međutim, kako je vatra počela da se razbuktava, pozvali su još kolega na intervenciju, ali oni nisu mogli da priđu jer se neko, u međuvremenu, bahato parkirao i tako im blokirao ulaz u ulicu, koja je slepa. Vatrogasci su zbog toga morali da razvlače crevo 200 metara kako bi prišli kući koja je bila u plamenu, što je znatno usporilo gašenje požara – rekla je tada za 24sedam sugrađanka Jovanka Vojvodić (45).ž

Šta raditi u ovakvim situacijama?

U ovakvim situacijama službe JKP "Parking servis" izlaze na teren kako bi omogućile nesmetan rad vatrogascima.

Kako su za 24sedam objasnili u JKP "Parking servis", na poziv hitnih službi - Operativnog centra Skupštine grada, Hitne pomoći, Saobraćajne policije ili vatrogasaca, koje ne mogu da intervenišu zbog nepropisno parkiranih automobila, "Parking servis" istog trenutka upućuje lokacijski najbližu dizalicu ili više njih, u zavisnosti od obima pomoći koja im je neophodna.

- Naše preduzeće momentalno reaguje na poziv službe koja prva dođe na lice mesta i utvrdi da vatrogasci, ili druga ekipa koja mora hitno da reaguje, imaju problem da svojim kamionima pristupe objektu koji je zahvatio požar - naveli su u "Parking servisu".

Pauk
Pauk foto: Dado Đilas

Prema rečima nadležnih iz ovog preduzeća, brzina reagovanja zavisi od lokacije, odnosno dela grada u kome je intervencija potrebna, udaljenosti najbliže raspoložive dizalice, ali i saobraćajne gužve.

- Prilikom hitnih intervencija, od poziva određene službe do izlaska na mesto događaja ekipe "Parking servisa" protekne od nekoliko minuta do 10 minuta. Specijalnoj dizalici "pauk" potrebno je od tri do pet minuta da ukloni jedno nepropisno parkirano vozilo - zaključili su za 24sedam u "Parking servisu".

( Espreso / 24/7 )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.