OGROMNA GUŽVA NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Kolone vozila i na izlazu iz BEOGRADA, evo gde se stvaraju "ČEPOVI"!
Gužve na graničnim prelazima, Foto: AMSS KAMERE / printscreen

PRAZNIČNA GUŽVA

OGROMNA GUŽVA NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Kolone vozila i na izlazu iz BEOGRADA, evo gde se stvaraju "ČEPOVI"!

Prema poslednjim informacijama, na Horgošu je jurtros bilo najduže zadržavanja - oko 240 minuta

Objavljeno:

Veliki petak i priprema za praznike donosi pojačan intenzitet saobraćaja i gužve na izlazu iz prestonice, jer građani polako kreću na kraći praznični odmor i put.

- Još jedan dan pojačanog intenziteta saobraćaja. Za sve vozače stiže savet i apel da budu krajnje odgovorni, s obzirom na to da ih na celom području Srbije očekuju promenljivi vremenski uslovi, od mestimično suvih do potpuno vlažnih kolovoza. Vidljivost je na putnim pravcima dužinom rečnih tokova i po kotlinama smanjena zbog jutarnje magle, a u košavskom području ima i pojačanog vetra, gde prema Republičkom hidrometeorološkom zavodu može biti jačih udara, pa iz tog razloga u satima kada je saobraćaj pojačan vozači moraju biti krajnje odgovorni da prilagode brzinu i način vožnje u ovakvim uslovima, na prevojima Timočke, Negotinske krajne gde su udari najjači neka smanje brzinu i povećaju odstojanje između vozila - rekao je za Tanjug Jovica Mitić iz Auto-moto saveza Srbije.

- U ovom trenutku možemo reći da je saobraćaj umerenog do pojačanog intenziteta na svim važnim putnim pravcima, posebno na auto-putevima, pa iz tog razloga kada su kolovozi mokri, kada je vidljivost smanjena, onda može doći i do vanrednih zastoja i prekida u saobraćaju neophodna je maksimalna odgovornost svih učesnika u saobraćaju - rekao je Mitić.

Kaže da se nalazimo u građevinskoj sezoni, gde na većini putnih pravaca i svim onim frekventnim pravcima ima usporene vožnje zbog započetih radova, kod obilaznice Beograda se stvaraju veće gužve i najusporenije se prolazi.

- Imajte strpljenja kod deonice kod Resnika i Bubanj potoka. Za one koji će putovati na delu puta između Stare pazove i Inđije da ih podsetima da je tu obustavljen saobraćaj kod Putinaca, ide se obilaznim putem - rekao je on.

1 / 5 Foto: Uprava carine

- Za one koji će putovati auto putem Miloš Veliki, tu nema intenzivnijih radova, saobraćaj se odvija normalno. Na naplatnim stanicama, na istom auto-putu bez zadržavanja se prolazi ka Crnoj Gori, ka Bosni i Hercegovini je saobraćaj opterećen. Preporučujemo vozačima da obrate pažnju kroz Ovčar banju, tu ima magle, može biti nekog odrona, neka pripaze na brzinu kojom upravljaju vozilo - rekao je Mitić.

Gradina
Gradinafoto: Printscreen/kamere.amss.org.rs

Napominje da je JP "Putevi Srbiji" pojačalo rad na svim naplatnim stanicama i svi kanali za naplatu putarine su u funkciji, što će usloviti da neće biti dužih zadržavanja.

- Podsetili bismo vozače da zbog radova na naplatnoj stanici Požarevac, na petlji Požarevac, nije dozvoljeno isključenje iz pravca Beograda ka Nišu u smeru ka Požarevcu i zbog toga se koristi naplatna stanica Smederevo - kazao je Mitić.

Preševo
Preševofoto: Printscreen/kamere.amss.org.rs

Kako stoji na sajtu AMSS-a, na našim graničnim prelazima zadržavanja je oko pola sata.

Na izlaz iz Srbije čeka se oko 30 minuta, a na ulaz oko 15, kada su u pitanju putnički terminali. Na teretnim terminalnima čeka se oko pola sata.

Prema poslednjim informacijama, na Horgošu je jurtros bilo najduže zadržavanja - oko 240 minuta.

Horgoš
Horgošfoto: AMSS KAMERE / printscreen

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.