10 MESECI POSLE EKSPLOZIJE ŽIVE U STRAHU: Meštani sela u blizini fabrike Sloboda IZBEZUME se i na zvuk PETARDE!
demineri, Foto: RINA

kad dođu demineri osećaju se bezbednije

10 MESECI POSLE EKSPLOZIJE ŽIVE U STRAHU: Meštani sela u blizini fabrike Sloboda IZBEZUME se i na zvuk PETARDE!

Realizacija kontrolisanih uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava realizovaće se pomenutim danima od 7 do 15 časova

Objavljeno:

Dva akcidenta koja su se prošle godine dogodila u vojnoj fabrici Sloboda u razmaku od samo 15 dana, uzdrmala su i digla ceo jedan grad na noge. Meštani sela Pridvorice, Ježevice i Pakovraća, koja se nalaze u blizini fabričkog kruga, i nakon deset meseci osećaju strah od mogućih novih detonacija, a i danas sakupljaju gelere u svojim dvorištima.

"Nakon svega što smo proživeli, kada neko baci petardu nije nam svejedno, osećamo dozu straha. Svašta smo nalazili oko naših kuća, od ostataka municije do neeksplodiranih ubojitih sredstava, i to i danas traje. Čim nešto zapuca napolju, mi izlećemo i molimo se Bogu da nije ponovo Sloboda", kazala je za RINU, Dragica Luković žiteljka sela Ježevica.

Dragica Luković
Dragica Lukovićfoto: RINA

Od velikih detonacija na okolnim stambenim objketima i zgradama pričinjena je ogmomna materijalna šteta.

"Kada čujemo da demineri dolaze, znači da neko misli o tome i vodi računa i to nam uliva dozu sigurnosti, pogotovu što smo mi ovde starosedeoci. Osećamo se bezbednije kad demineri pronađu naprave koje nisu ekslodirale i adekvatni ih uklone", kažu meštani.

1 / 6 Foto: RINA

Demineri redovno dolaze skoro godinu dana, a kako obaveštavaju iz kompanije „Sloboda", od 26. do 29. aprila, u krugu preduzeća će ponovo biti uništavana neeksplodirana ubojita sredstva.

Realizacija kontrolisanih uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava realizovaće se pomenutim danima od 7 do 15 časova.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.