TUŽNA VEST JE UPRAVO SAOPŠTENA: Preminuo Vitomir Mihajlović
Vitomir Mihajlović, Foto: Filip Plavčić

NAKON KRAĆE BOLESTI

TUŽNA VEST JE UPRAVO SAOPŠTENA: Preminuo Vitomir Mihajlović

Rođen je je 15. januara 1958. godine, bio je diplomirani inženjer poljoprivrede profesor Poljoprivredne škole u Prokuplju

Objavljeno: 12:28h

Jedan od lidera romske zajednice u Srbiji Vitomir Mihajlović preminuo je danas u 64. godini nakon kraće bolesti.

Mihajlović je bio narodni poslanik u VIII sazivu Skupštine Srbije i prvi predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, na čijem je čelu bio u tri mandata. Bio je je jedan od najzaslužnijih da Romi u Srbiji dobiju status nacionalne manjine.

Rođen je je 15. januara 1958. godine, bio je diplomirani inženjer poljoprivrede profesor Poljoprivredne škole u Prokuplju.

Mihajlović se aktivno borio za integraciju romske zajednice u Srbiji primenom novih znanja i ideja, a sa ciljem unapređenja položaja Roma i Romkinja.

Stalno je ukazivao na to da je romska zajednica jedna od najsiromašnijih i najmarginalizovanijih u Srbiji i da je izložena diskriminaciji, najčešće u oblasti stanovanja, zapošljavanja, socijalne i zdravstvene zaštite, stoji u saopštenju Alijanse protiv diskriminacije Roma.

Bio je neumoran borac za uključivanje romske dece u obrazovni sistem, što je smatrao za jedan od najefikasnijih načina za poboljšanje položaja Roma i Romkinja.

Alijansa protiv diskriminacije Roma izražava duboko žaljenje zbog prerane smrti svog velikog saborca za ravnopravnost Roma i Romkinja u Srbiji i poručuje da će nastaviti da čuva sećanje na Vitomira Mihajlovića kroz dalju borbu protiv diskriminacije i za poštovanje prava i dostojanstva Roma i Romkinja u našoj zemlji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.