UMRO ZORAN BULAJIĆ
Ilustracija, Foto: Profimedia

tuga

UMRO ZORAN BULAJIĆ

Od 2012. godine bio je dekan Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu

Objavljeno:

Preminuo je dugogodišnji profesor Fakulteta primenjenih umetnosti, arhitekta Zoran Bulajić. Bio je glavni arhitekta nastavka gradnje i uređenja enterijera Hrama Svetog Save, a zaslužan je i za enterijer kripte Hrama Svetog Save.

Zoran Bulajić je preminuo u 73. godini, a datum komemoracije biće naknadno objavljen.

Završio je Fakultet primenjenih umetnosti, odsek unutrašnja arhitektura, u Beogradu 1975. godine i diplomirao kod profesora Milana Pališaškog.

Do 1980. bavio se dizajnom nameštaja i projektovanjem enterijera, samostalno i u birou "Novog Doma". Na međunarodnim sajmovima nameštaja u Beogradu, osvojio je nekoliko nagrada za dizajn.

Od 1980. do 2000. godine je u statusu samostalnog umetnika, a od 2000. i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek unutrašnja arhitektura.

Projektovao je i realizovao više objekata različitog sadržaja - reprezentativnih i poslovnih objekata, turističko ugostiteljskih, muzeja, izložbenih postavki, trgovačkih i prodajnih prostora, u zemlji i inostranstvu i veći broj jugoslovenskih privrednih izložbi u svetu.

Bio je član arhitektonske sekcije ULUPUDS-a od 1980. godine i predsednik Upravnog odbora ULUPUDS-a od 2000-2004. godine.

Bio je član Saveza arhitekata Srbije i Društva arhitekata Beograda.

Od 2011-2015. godine bio je glavni arhitekta nastavka gradnje i uređenja enterijera Hrama Svetog Save u Beogradu, a bio je zadužen i za enterijer kripte Hrama Svetog Save.

Od 2012. godine bio je dekan Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.