AKO ŽELITE POLOVNO VOZILO, DOBRO SE PRIPREMITE: Morate znati neke stvari
Ilustracija, Foto: Profimedia

skok cena!

AKO ŽELITE POLOVNO VOZILO, DOBRO SE PRIPREMITE: Morate znati neke stvari

Povećanje potražnje podiglo je cene na tržištu polovnjaka još početkom 2020. godine nekih 10-ak odsto, da bi se poskupljenja nastavila i tokom prošle godine zbog pomenute problematike u snabdevanju

Objavljeno:

Vozači koji čekaju na svoj polovni automobil iz inostranstva imaju nove probleme. Sem što cena svakoga dana skače, da bi dobili svog ljubimca moraju da čekaju na isporuku i više od godinu dana.

Pandemija, potonja zagušenja u lancima snabdevanja, problemi u fabrikama za proizvodnju mikročipova, pa onda i rat u Ukrajini, smanjena proizvodnja i trgovina nekim od ključnih resursa ozbiljno su poremetili tržište novih automobila, doveli su do velikih problema u prodaji polovnjaka.

Kako praktično novih automobila nema dovoljno da bi se zasitila potražnja na domaćem tržištu, kupci se sve više okreću tržištu polovnih automobila u potrazi za svojim novim vozilom.

Prema podacima od prošle godine u Srbiji je za 6 meseci registrovano 34 odsto više polovnjaka nego lane što ide u prilog tezi da će se okretati tržištu polovnjaka.

1 / 8 Foto: Profimedia

Povećanje potražnje podiglo je cene na tržištu polovnjaka još početkom 2020. godine nekih 10-ak odsto, da bi se poskupljenja nastavila i tokom prošle godine zbog pomenute problematike u snabdevanju.

Tako su polovna vozila koja su 2019. godine koštala 7.000 evra poskupela za 4.000, a kako se najavljuje da će ona poskupeti još (prema procenama stručnjaka pojedini modeli čak i do 30 odsto) ne treba da nas začudi da im cena na kraju bude oko 13.000 evra, piše Blic.

Bonus video:

20:05

VECERNJI DNEVNIK 14.04.2022.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.