DRAGICA JE NAJBOLJA MEDICINSKA SESTRA U CELOJ SRBIJI: Gledala je najstrašnije scene i spasila MNOGO ŽIVOTA (FOTO)
Dragica Milčanović, Foto: RINA

SVAKA ČAST!

DRAGICA JE NAJBOLJA MEDICINSKA SESTRA U CELOJ SRBIJI: Gledala je najstrašnije scene i spasila MNOGO ŽIVOTA (FOTO)

Pozitivno raspoloženje i osmeh zaštitni su znak ove vredne žene koja sa istom predanošću i požrtvovanjem ljudima pomaže isto kao i prvog radnog dana

Objavljeno:

Dragica Milčanović najbolja je medicinska sestra u Srbiji, po odluci Udruženja medicinskih sestara-tehničara Kliničkog centra Srbije „Sestrinstvo“. Tokom 36 godina rada na intenzivnoj nezi nije bilo nimalo lako, Dragica je preživela dosta toga, videla je najteže momente u ljudskim životima, ali iz ljubav prema svom poslu prevazišla je sve i danas sa pravom nosi ovu titulu.

„Psihički je nekada jako teško, pođete kući sa svim tim mislima, dosta je mladih ljudi izgubilo bitku sa koronom, roditelji od naših kolega ovde su takođe prekinuli, ali opet se moramo vratiti na isto mesto, profesija je takva da to morate po strani ostaviti i opet osmeh na lice i u nove radne pobede. Intenzivna nega bira uvek najbolje sestre, već sam istakla, da je među najboljima lako biti najbolja. Jako sam ponosna što sam u ovakvom kolektivu, ovde je došlo dosta i mladih kolega, jako volim da im pomognem i moj najveći uspeh kada za šest godine odem u penziju biće da ove moje kolege nešto od mene nauče”, rekla je za RINU Dragica Mićanović dobitnica nagrade "Dušica Spasić".

Pozitivno raspoloženje i osmeh zaštitni su znak ove vredne žene koja sa istom predanošću i požrtvovanjem ljudima pomaže isto kao i prvog radnog dana. Njene kolege imaju samo najlepše reči za nju.

1 / 5 Foto: RINA

„ U našem zajedničkom radu prošli smo mnogo teških momenata, ali mi nikada nismo ljuti, nismo mrzovoljni, ne vladamo se besom, već osmehom, pa i u najtežim situacijama osmeh nas vodi kroz ovaj težak posao, inače ne bismo mogli drugačije da funkcionišemo. Raditi 30 i kusur godina ovde, a ostati nasmejan, jeste neverovatno, morate biti ili dobar čovek ili neka druga sila vlada sa vama”, rekla je Dragičina koleginica Milka Cvijević, odgovorna sestra intenzivne nege.

„Moj početak rada ovde vezan je upravo za Dragicu , ona je bila moj mentor, kada sam počela da radim kao mlada sestra. Uvek je bila moja podrška, moj zaštitnik i uvek mi je ulivala samopouzdanje”, rekla je Jelena Ristović, glavna sestra intenzivne nege.

Tri ipo decenije požrtvovanosti i rada sa najtežim pacijentima ponosno je obeležila nagrada Dušice Spasić koja je velika satisfakcija kako za Dragicu, tako i za čitavu Opštu bolnicu u Užicu.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.