DA LI VAM JE STIGLA OVA PORUKA OD JULIJE? Nikako ne nasedajte, MOŽE SKUPO DA VAS KOŠTA!
Mejl, Foto: Profimedia

OPREZ!

DA LI VAM JE STIGLA OVA PORUKA OD JULIJE? Nikako ne nasedajte, MOŽE SKUPO DA VAS KOŠTA!

Svaka želja da pomognete "Juliji", jer ste naivni, mogla bi da vas košta najmanje nekoliko hiljada evra

Objavljeno: 16:07h

U prethodnih nekoliko dana korisnici interneta iz Srbije prijavljuju da im na mejl adresu stiže poruka od udovice Julije Ševčenko iz Ukrajine, u kojoj moli za pomoć kako bi došla do novca koji je nasledila od preminulog muža.

Reč je o iznosu od pet miliona evra, a kako navodi Julija, biće spremna da se odrekne 10 posto od tog novca, odnosno 500.000 evra koji bi išao onome ko joj pomogne. Iza svega se krije prevara, a priča o sirotoj udovici i ratom zahvaćenoj Ukrajini samo služi kao kontekst koji treba da vas navede da pomognete.

"Zdravo, moje ime je Julija Ševčenko iz Ukrajine", počinje mejl, prenosi "Telegraf".

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

"Želim da koristim ovaj kanal komunikacije da tražim vašu dozvolu da budem moj poslovni partner u vašoj zemlji. Ja sam udovica ovde u Ukrajini. Moj pokojni muž je pre smrti radio u sektoru poljoprivrede i ostavio je za sobom pet miliona evra bogatstva pod mojom brigom. Zbog trenutnog rata, želim da se preselim i uložim svoj novac u vašu zemlju. Oslanjaću se na vaš savet i uputstva u ovoj transakciji ako pristanete da radite sa mnom. Za vašu pomoć i pomoć daću vam deset odsto od ovih pet miliona evra kao beneficiju što ste mi pomogli. U iščekivanju vašeg brzog odgovora. Julija Ševčenko", navodi se u mejlu.

Svaka želja da pomognete "Juliji", jer ste naivni, mogla bi da vas košta najmanje nekoliko hiljada evra. Sledeći korak bio bi otkrivanje vašeg žiro računa i poziv advokatske kancelarije koja će vam na ime taksi i troškova za uslugu prenosa sredstava unapred tražiti nekoliko hiljada evra.

A pošto uplatite iznos, sa vama će biti prekinut svaki kontakt. Zato obratite pažnju na ovaj, ali i druge mejlove slične sadržine i dobro razmislite pre nego što odlučite da želite da pomognete sirotoj udovici.

(Espreso / telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.