DANAS MOŽDA NIJE KASNO DA KUPITE AVIONSKE KARTE, SUTRA ĆE VEĆ BITI SKUPLJE: 2 razloga za to i jedna odlična vest!
Ilustracija, Foto: Profimedia

sezona putovanja

DANAS MOŽDA NIJE KASNO DA KUPITE AVIONSKE KARTE, SUTRA ĆE VEĆ BITI SKUPLJE: 2 razloga za to i jedna odlična vest!

Turističke agencije očekuju da će predstojeća letnja sezona biti uspešnija od prošlogodišnje

Objavljeno:

S obzirom da uskoro počinje sezona putovanja, ukoliko planirate da letite avionom na odabranu destinaciju, najbolje je da svoju kartu obezbedite što pre. Turistički agenti kažu da sada još uvek nije kasno da pronađete kartu po povoljnoj ceni, ali neće takva situacija da traje još dugo.

"Avio-karte mogu da poskupljuju iz različitih razloga. Jedan od razloga je taj što ide sezona, što je sezona bliža to su cene avionskih karata veće. Drugi razlog je bio poskupljenje goriva, ali tu imamo dobru vest, u međuvremenu pre dan, dva je gorivo pojeftinilo za nekih sedam do osam procenta. Te nivelacije cena će se vršiti bukvalno na dnevnom ili nedeljnom nivou, tako da ćemo precizniju sliku imati u narednim danima", objašnjava Ivan Vranješević, agent za avio-karte.

1 / 9 Foto: Profimedia

Turističke agencije očekuju da će predstojeća letnja sezona biti uspešnija od prošlogodišnje. Za bliže destinacije avionska karta može da poskupi od 10 do 20 evra, dok se za Krit, Rodos, Majorku, Tursku i Egipat mogu očekivati nešto veća poskupljenja, tvrdi direktor jedne turističke agencije.

Kao i godinama unazad, među najtraženijim destinacijama srpskih turista su Grčka, Italija, Španija, Crna Gora, ali i Albanija.

"Treba gledati unapred da se kupe avionske karte. Bilo bi idealno da ste ih kupili juče, a zapravo danas još uvek nije kasno, a sutra će već biti skuplja. Kako idu dani, tako i ide i cena na gore. Preporučujem da se karta kupi čim se napravi plan putovanja", navodi Vranješević.

Posle Sajma turizma u turističkim agencijama kažu da su sve popularniji niskobudžetni letovi, gde cena karte može biti i do 50 evra, ali tu su mesta ograničena.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.