OBUSTAVA ŽELEZNIČKOG SAOBRAĆAJA: Danas počinju radovi NA OVOJ DEONICI
Ilustracija, Foto: Boško Karanović

brza pruga

OBUSTAVA ŽELEZNIČKOG SAOBRAĆAJA: Danas počinju radovi NA OVOJ DEONICI

Vozovi će u tom periodu saobraćati pomoćnim pravcima

Objavljeno:

Železnički saobraćaj na deonici između Novog Sada i Subotice biće obustavljen od danas do kraja 2024. godine, zbog nastavka na izgradnji brze pruge između Beograda i Budimpešte, saopšteno je iz "Infrastruktura železnice Srbije".

Vozovi će u tom periodu saobraćati pomoćnim pravcima – od Novog Sada preko Odžaka i Sombora do Subotice i od Novog Sada preko Zrenjanina i Sente do Subotice.

Pruga Novi Sad-Subotica-Kelebija duga je 108 kilometara, a radovi na toj deonici počeli su u novembru 2021, ali nisu zahtevali obustavu saobraćaja.

Rok za završetak radova je 33 meseca od potpune obustave saobraćaja na celoj trasi od Novog Sada do Subotice. To znači da je završetak brze pruge planiran do kraja 2024. godine.

1 / 3 Foto: Promo

Izvođač radova je kineski konzorcijum "China Railway International" i "China Communications Construction Company", vrednost ugovora je 1,16 milijardi dolara.

Projektom je predviđena rekonstrukcija devet železničkih stanica (Novi Sad, Sajlovo, Kisač, Stepanovićevo, Zmajevo, Bačka Topola, Žednik, Naumovićevo i Subotica), kao i tri nove stanice sa staničnim kapacitetima (Rumenka, Vrbas i Lovćenac).

( Espreso / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media