ZAPISANO JE JOŠ PRE 200 GODINA, U STAROM SRPSKOM KALENDARU! KAKVA SUDBINA ČEKA ROĐENE U APRILU?
Ilustracija, Foto: Stefan Stojanović, Beta/Nenad Petrović, Printscreen

PROROČANSTVO

ZAPISANO JE JOŠ PRE 200 GODINA, U STAROM SRPSKOM KALENDARU! KAKVA SUDBINA ČEKA ROĐENE U APRILU?

Ako je verovati našim starima i Roždaniku, osobe rođene u aprilu, u zavisnosti kog su pola, očekuje ovakva sudbina

Objavljeno:

Za razliku od horoskopa koji je čovekovu sudbinu određuje prema zvezdama, naš narod je još pre 200 godina imao svoj način proricanja sudbine. Proricao je sudbinu prema mesecima rođenja neke osobe. To proricanje se naziva “Roždanik”, a to je u stvari horoskop, samo ispričan prostim narodnim jezikom. Ako je verovati našim starima i Roždaniku, osobe rođene u aprilu, u zavisnosti kog su pola, očekuje ovakva sudbina:

APRIL ( ili BIK )

Muško dete koje se rodi u ovom znaku biće ruse kose, čela zalizana, usana zavraćenih, stidljiv, visoke nauke dostignuće, a u svakom poslu vredan i dobronameran. Biće krasnorečiv, no pri svem tom ipak poštovan će biti od ostalog sveta. Imaće strašan pogled i opaljeno lice. Voleće igre i svaku drugu razuzdanost. Na očima ili ramenu imaće znak koga sa rodjenjem dobija. Voli rat i vojevanje, ali se od toga da i odvratiti, dobre je duše i duha, voli pesmu i svirku i tajne će dobro čuvati. Nikoga za savet neće pitati, a neće slušati ni one koji ga dobronamerno savetuju.

Biće veliki ženskaroš, ali ipak kod lepog pola imaće manje sreće, jer u ponašanju prema njemu iz preterane učtivosti plašljiv je. U aprilu ima sreću i dobitak. U maju njegov posao ima puno uspeha. Biće vrlo protivan svakoj pa i najmanjoj nepravdi. Ako se rodi noću biće bogat, a ako se rodi danju biće siromašan, dobra dela će činiti a malo će dobročinstva primiti. Putovaće po tudjim zemljama i u zimsko doba dopašće bede, ali će se ipak sa pravdom izbaviti. Da se čuva od rdjava društva, jer može čak i smrtne bolesti od njih zaraditi. U januaru i februaru može sa uspehom trgovati. Preživeće svoje roditelje, imaće poroda i to najviše žensku decu. Život mu se deli u dva odseka, odnosno ako preživi 8 god. preživeće i 58 god. Sa plavim ljudima nikakva prijateljstva neće imati niti će ih trpeti. Bolovaće od glave i očiju. Sudbina smrti njegove je mesec novembar.

Devojka rodjena u ovom znaku imaće ista preinačenja života kao i muški rodjeni u znaku Bika. Biće pljosnatog lica, vesela pogleda, puna glasa, razgovorna, bolovaće od glave i creva. Duhom biće mučena, od vatre će se uplašiti, znak će imati na grudima i glavi. Malo govori, zaljubljena je, ali to je kao ono „Tija voda duboka je“. Reč svoju verno drži. Bolovaće od glave i trbuha.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.