ON JE DAO ŽIVOT ZA PROFESIJU, HEROJI SE NIKAD NE ZABORAVLJAJU: Sada ulica nosi NJEGOVO IME! (FOTO)
Čačak, Foto: Rina

PREMINUO LEKAR

ON JE DAO ŽIVOT ZA PROFESIJU, HEROJI SE NIKAD NE ZABORAVLJAJU: Sada ulica nosi NJEGOVO IME! (FOTO)

Na inicijativu Grada Čačka, u čast doktora koji je izgubio borbu sa korona virusom, saobraćajnica pored Opšte bolnice Čačak, u kojoj je radio, a počinje od Ulice dr Dragiše Mišović i vodi do Ulice Radenka Janjića, sada se zove Ulica dr Slobodana Blagojevića

Objavljeno:

Pandemija korona virusa odnela je mnoge žrtve, a svoje živote bivajući na prvoj liniji fronta dali su i doktori. Jedan od njih je i mladi dr Slobodan Blagojević iz Čačka koji je preminuo od posledica kovid infekcije. Njegovi sugrađani nikad ga neće zaboraviti, a njegovo ime ostaće večno upisano u istoriju Čačka jer je prerano preminuli lekar u svom rodnom gradu dobio ulicu koja nosi njegovo ime. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, sa saradnicima, i porodica preminulog doktora Slobodana Blagojevića, danas su simbolično obeležili završetak radova.

„Ovo je dokaz da će Čačak uvek pamtiti svoje heroje. Кroz najveće priznanje koje je, nažalost, posthumno dobio, Decembarsku nagradu Grada Čačka, kao i naziv ove ulice imamo obavezu da večno pamtimo njegovo delo, humanost i veličinu. Heroji grada moraju biti upamćeni i biti idoli svih generacija koje dolaze”, rekao je Todorović.

1 / 3 Foto: RINA

Na inicijativu Grada Čačka, u čast doktora koji je izgubio borbu sa korona virusom, saobraćajnica pored Opšte bolnice Čačak, u kojoj je radio, a počinje od Ulice dr Dragiše Mišović i vodi do Ulice Radenka Janjića, sada se zove Ulica dr Slobodana Blagojevića.

Inače, građani Čačka su dobitnici „Zlatne plakete” za najplemenitiji podvig godine, prema oceni žirija Кompanije „Večernjih novosti” zbog toga što su u rekordnom roku prikupili oko tri miliona dinara kako bi otplatili stambeni kredit dr Blagojevića. Plaketa će predstavnicima Čačka i porodici biti uručena na svečanosti u Skupštini grada Beograda 11. aprila.

( Espreso / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.