UHAPŠEN OSUMNJIČENI DA JE POSLAO PRETEĆI MEJL MILOŠU VUČEVIĆU: U stanu mu nađen telefon s kog je uputio poruke
Miloš Vučević/Ilustracija, Foto: Nikola Anđić

istraga se nastavlja

UHAPŠEN OSUMNJIČENI DA JE POSLAO PRETEĆI MEJL MILOŠU VUČEVIĆU: U stanu mu nađen telefon s kog je uputio poruke

Kako je saopšteno iz PU Novi Sad, juče je na službeni mejl Grupe za suzbijanje krvnih delikata, prosleđen je mejl vulgarne sadržine upućen gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću

Objavljeno: 10:59h

Gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i njegovoj porodici upućene su montruozne pretnje putem elektronske pošte, a pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog Ljubomira Čalenića pronađen je mobini telefon i sa kojeg su upućene pretnje, kao i poruke, saopšteno je iz PU Novi Sad.

Pretres stana osumnjičenog obavljen je po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu a po zamolnici tužioca za Visokotehnoloski krimanal u Beogradu.

Kako je saopšteno iz PU Novi Sad, juče je na službeni mejl Grupe za suzbijanje krvnih delikata, prosleđen je mejl vulgarne sadržine upućen gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću.

- U vezi sa navedenim obavešten je tužilac za VTK u Beogradu Momčilović Aleksandar, koji se izjasnio da u navedenim radnjama nema elemenata krivičnog dela, nakon čega je obavešten Osnovni javni tužilac u Novom Sadu, Radivoj Kačanski, koji se izjasnio, pošto je potvrđeno da se gradonačelnik oseća ugroženim, da postoje elementi krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti. Nakon izvršenih dodatnih konsultacija među tužilaštvima (VTK u Beogradu i OJT u Novom Sadu) postupanje u predmetu je preuzelo tužilaštvo za VTK u Beogradu, ne menjajući kvalifikaciju krivičnog dela koje je postavilo tužilaštvo u Novom Sadu - navode u PU Novi Sad.

Dalji rad nastavljaju operativni radnici Odseka za VTK u Beogradu.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.