VAŽNO! Lekovi sa nove liste i HPV vakcina krajem maja u Srbiji
Ilustracija, Foto: Profimedia

objavljeno

VAŽNO! Lekovi sa nove liste i HPV vakcina krajem maja u Srbiji

Pacijentima će o trošku države biti omogućeni najsavremeniji lekovi na svetu za različita oboljenja

Objavljeno:

Lekovi sa nove Liste lekova zajedno sa HPV vakcinom - novom devetovalentnom vakcinom protiv HPV virusa koja će se o trošku države obezbeđivati za devojčice i dečake uzrasta od devet i više godina, a u skladu sa Pravilnikom o obaveznoj i preporučenoj imunizaciji, biće dostupni građanima Srbije krajem maja, najavio je danas Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Ovim će, kako je istakla direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić, biti značajno povećana dostupnost najsavremenijih lekova pacijentima, piše Tanjug.

Pacijentima će o trošku države biti omogućeni najsavremeniji lekovi na svetu za različita oboljenja, kao što su, između ostalog, lekovi za dijabetes, hepatitis C, za multiplu sklerozu, za različita maligna oboljenja, kao što je karcinom debelog creva, karcinom dojke, karcinom bubrega.

Istovremeno, svim devojčicama i dečacima starijima od devet godina biće dostupna HPV vakcina - koja štiti od humanog papiloma virusa koji može dovesti do raka grlića materice, navadeno je u saopštenju.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.