BILI SMO NA TEŠKIM DROGAMA, PA SMO ŠETALI PO MARSU: Sajam nauke, najbolje mesto u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Čista desetka!

BILI SMO NA TEŠKIM DROGAMA, PA SMO ŠETALI PO MARSU: Sajam nauke, najbolje mesto u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Više od pedeset postavki garantuju dobru naučnu zabavu i avanturu na Festivalu nauke
Objavljeno:

Šetnja po Marsu, simulacija teških droga, sviranje pomoću voća i povrća?

Sad mislite, “šta priča ova lujka”?

E pa, nisam lujka i to je moguće!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo su samo neki od trikova koje nudi ovogodišnji 10. po redu Festival nauke pod sloganom “Čista desetka” na Beogradskom sajmu.

Pogledajte video:

Tradicija kakvu Mačva ne pamti: Ovo KUMSTVO je STARO 370 godina!

Više od pedeset postavki koje garantuju dobru naučnu zabavu i avanturu predstavljeno je na ovogodišnjem Sajmu nauke.

Prvi štand koji smo obišli bio je štand "Nacionalne geografije". Gužva, brdo dece, svi se guraju, hoće da šetaju. Mislim se “gde će ova deca, aj i mi da se ušunjamo”.

I da... Čim smo prišli bliže, bilo je jasno. Šeta se po Marsu, čoveče! Ajde što sam ja htela da probam, nego je i kolega poludeo, pa smo ispreskakali svu dečicu (žao nam je zbog toga, izvinite klinci) da vidimo u čemu je for a.

Šta reći sem – vrh! Potpuni doživljaj, ali stvarno. Zemljine čari su ništa u odnosu na čari Crvene planete. Sprava koju koristi NASA, i koja smanjuje gravitaciju i do tri puta odvela nas je Mars, bar na kratko.

Imamo i obezbeđenje, najveća gužva je kod nas, svi bi voleli da prošetaju marsom – rekla nam je Milica sa štanda Nacionalne geografije.

foto: Filip Plavčić

Na platformi "Bistra glava, sigurna vožnja", testirali smo svoje sposobnosti. Sa “pijanim naočarima” oko na su išli klinci i “pijani” pokušavali da hodaju po pravoj liniji. A onda sam nastupila ja.

Odlučila sam i da probam naočare koje simuliraju iskustvo koje čovek ima kad je na teškim drogama. Ne znam da li sam bila na heroinu, kokainu ili nečem trećem, ali... Uf, boga mi prošetah po pravoj liniji jedva. Nije mi nešto bio balans, ali sam na kraju uspela da ubacim ključ u bravu. Zaključak – ni teške droge mi ne mogu ništa. Šalimo se malo, naravno. Zaista zanimljiv štand i odlična prilika da vidite kako izgleda kada ste ubijeni kao majka od alkohola ili droge, a trebate da vozite ili jednostavno hodate!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.