"SAD SVI HOĆE U OVU ŠKOLU!" Evo kako je OŠ "Duško Radović", stara 60 godina, zasijala u novom ruhu!
OŠ Duško Radović, Foto: Promo

"SAD SVI HOĆE U OVU ŠKOLU!" Evo kako je OŠ "Duško Radović", stara 60 godina, zasijala u novom ruhu!

Kao i svaka škola koja je stara 60 godina sigurno da su neke stvari dotrajale

Objavljeno:

Kompletna rekonstrukcija OŠ Duško Radović kod Fontane na Novom Beogradu kao i sanacija školskog dvorišta počela je krajem novembra 2019. Investitor radova je Opština Novi Beograd preko Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije, a ceo projekat će koštati 162 miliona dinara.

"Kao i svaka škola koja je stara 60 godina sigurno da su neke stvari dotrajale, u nekoj školi više, u nekoj školi manje. Kod nas je direktno struja bila najugroženija. Kada smo ugradili klimu jedne godine je došlo do varničenja. Došli su potom protivpožarci, izrekli su nam mere i mi smo imali obavezu da nešto preduzmemo", kaže direktor ove škole Njegoš Zejak.

02:10

SAD SVI HOĆE U OVU ŠKOLU! Evo kako je OŠ Duško Radović, stara 60 godina, zasijala u novom ruhu!

Napominje da kada su seli i sve sračunali videli su da nemaju sredstava.

"Organizovali smo sastanak sa savetom roditelja i mi smo po pola, pola škola, pola savet roditelja, platili taj projekat za struju. Taj projekat za struju, ja sam poslao sekretaru za obrazovanje ali nije bio kompletan zato što smo mi imali nove ormare i oni to nisu hteli da uzmu kao da je ceo projekat. Dalje sam poslao opštini taj projekat za struju. Opština nije imala sredstva pa je taj projekat prosledila Kancelariji za kontrolu javnih ulaganja", priča Zejak.

Ističe kako je opština poslala projekat Kancelariji za kontrolu javnih ulaganja i taj projekat je odobren.

"Posle toga smo mi tražili sve ostale projekte pošto ih nisu imali. Kancelarija radi celokupnu zgradu i dvorište. Onda smo mi opštinu molili pa su nam oni obezbedili sredstva i uradili su nam sve projekte koji su bili potrebni za rekonstrukciju i renoviranje škole. Kada je to odobreno, krenulo se u renoviranje", priča Zejak.

Prema njegovim rečima tokom rekonstrukcije i renoviranja bili su izmešteni u tri susedne škole, osnovnu školu „Ivan Gundulić”, „Đuro Strugar” i „Ratko Mitrović”.

"Zaista je bilo teško. Naša su deca išla samo poslepodne u školu, od 14 i 15 časova na nastavu. Malo je bilo nezgodno roditeljima da ovaj viđaju svoju decu. Oni pre podne rade, po podne deca idu u školu, ali nekako smo sve to izdržali i uspeli smo da dočekamo da nam se škola ovako lepo sredi. Opremljena je novim nameštajem, a za to je zaslužan Sekretarijat za obrazovanje Grada Beograda na čelu sa Slavkom Gakom", kaže Zejak.

Sa ponosom ističe da u svakoj prostoriji imaju klima uređaje, u svakom kabinetu projektore.

"Rekonstrukcija škole je trajala godinu dana, jednu školsku godinu. Sada je sve obnovljeno. Sve vrste instalacija, fiskulturna sala, kuhinja, dvorište, karantavani, izolacija, spoljašnja je stavljena termoizolacija, krovna termoizolacija je takođe stavljena. Jednom rečju sve je obnovljeno", kaže Zejak.

Ističe kako je najveći benefit to što deca i nastavnici imaju mnogo bolje uslove za rad.

"Sad smo postali prepoznatljiva škola. Mi smo uvek imali dobre rezultate i uvek smo imali dovoljno đaka, a sad je čini mi se još veća navala. Svi hoće kad je nešto lepo i kad je novo, da idu u tu školu", zaključio je Zejak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.