POGLEDAJTE KAKAV VRTIĆ IMA LAĆARAK, NAJBROJNIJE SELO U SRBIJI: Mališani su presrećni (VIDEO)
Sremska Mitrovica, Foto: Sremska Mitrovica živi

SREMSKA MITROVICA

POGLEDAJTE KAKAV VRTIĆ IMA LAĆARAK, NAJBROJNIJE SELO U SRBIJI: Mališani su presrećni (VIDEO)

Sanja Opačić, majka čije dete takođe pohađa ovu ustanovu ističe svoje zadovoljstvo kao roditelj i stanovnica Laćarka

Objavljeno:

Laćarak pored Sremske Mitrovice, zvanično jeste najmnogoljudnije seosko naselje u Srbiji, gde gravitira oko 12 hiljada ljudi. Grad Sremska Mitrovica nastoji da obezbedi sve aspekte koji su potrebni za funkcionisanje ovako velikog naselja, koje se neprestano širi. Dugogodišnji problem Laćarka bio je nedovoljan kapacitet u vrtiću “Čuperak”, kao i dotrajalost objekta. Zato je Grad Sremska Mitrovica uz pomoć Vlade Republike Srbije i sredstava Svetske banke uspeo da izgradi nov i moderan objekat obdaništa, čime su liste čekanja za prijem dece postale prošlost.

“U Laćarku je odavno bilo potrebno da se prošire kapaciteti, jer su bile dosta velike liste čekanja, sada više liste čekanja ne postoje. Što se tiče samih uslova, ja Imam dete koje je i u mlađoj i u predškolskoj grupi, naravno da su uslovi bolji, čim su deca zadovoljna, zadovoljni smo i mi roditelji. Ja bih rekla da su oni najzadovoljniji svojim vaspitačicama, koje doživljavaju kao članove porodica. Stiglo je i proleće i mi iz Saveta roditelja planiramo da organizujemo jednu akciju uređenja dvorišta, kako bi naši mališani uživali u ovim lepim danima”, za Sremska Mitrovica živi kaže Marina Vladisavljević, predsednica Saveta roditelja u ovom vrtiću.

Sanja Opačić, majka čije dete takođe pohađa ovu ustanovu ističe svoje zadovoljstvo kao roditelj i stanovnica Laćarka: “Kao stanovnica Laćarka, mnogo sam bila srećna kada se izgradio ovaj vrtić, jer dosta naših drugara je bilo na listi čekanja. Laćarak je jako veliko selo, verujem da će biti još više dece, koja će da pohađaju ovaj vrtić. Samim tim, svi smo bili presrećni kada je izgrađen, jer obećavalo se već godinama unazad. Moj sin je krenuo u ovaj stari objekat, koji je bio skučen i nedovoljan da za njihovu igru i boravak. Rado ide u vrtić i nema osećaj da je to nešto što se mora”.

1 / 5 Foto: Sremska Mitrovica živi

Predškolska ustanova “Pčelica” iz Sremske Mitrovice u čijem sastavu radi i vrtić u mestu Laćarak, prati savremene trendove vaspitanja i obrazovanja dece, pa su tako započeli primenu programa “Godine uzleta”, što ističu i roditelji. Sandra Gujaničić, majka detete iz ove ustanove, koja je po profesiji i strukovni vaspitač o prednostima ovog programa kaže: “Deca su pre svega dobila mnogo više prostora za igru i istraživanje. Vrtić je opremljen savremenim didatičkim sredstvima. Videćete da su se vaspitači zajedno sa decom potrudili da svaki kutak vrtića decu podstiče da promišljaju, da zaključuju, i tako zajedno sa vaspitačima uče”.

Vrtić “Čuperak” u Laćarku je bio prvi od 35 novih predškolskih objekata u celoj državi koji Vlada Republike Srbije finansira kreditnim sredstvima Svetske banke. Radovi su koštali 105 miliona, a Grad Sremska Mitrovica je bio u obavezi da uradi projektnu dokumentaciju, komunalno opremanje i rekonstrukciju starog objekta, koji je sa novim povezan toplom vezom. Sada u Laćarku nema više liste čekanja za vrtić, a Grad Sremska Mitrovica planira da u potpunosti reši smeštajne kapacitete predškolske ustanove sa planom izgradnje još jednog vrtića, ali i proširenja kapaciteta kao što će to biti slučaj otvaranjem predškolskog boravka uz novu školu “Jovan Popović”.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.