SRBIJA 2030- MEDIJSKI UGAO: NIKAD VIŠE INFORMACIJA I NIKAD MANJE INFORMISANOSTI
Učesnici konferencije, Foto: Promo

Projekat „Srbija 2030"

SRBIJA 2030- MEDIJSKI UGAO: NIKAD VIŠE INFORMACIJA I NIKAD MANJE INFORMISANOSTI

Na drugom panelu novosadskog događaja u okvoru projekta „Srbija 2030“
razmatrao se najaktuelniji izazov pred kojim se Srbija trenuntno nalazii

Objavljeno:

Nakon što je prošle godine dala više od 400 preporuka, smernica i zadataka za države u regionu u cilju demokratizacije i modernizaciije regiona, kao i priključivanja svih država Evropskoj Uniji, Regionalna akademija za razvoj demokratije ušla je u novu fazu projekta Regionalna agenda 2030.

Konferencija
foto: Promo

Projekat „Srbija 2030“ podrazumeva seriju događaja o zaključcima, preporukama i politikama razvijenim u prethodnom periodu, a o njima će razgovarati građani, eksperti, aktivisti, novinari, predstavnici akademske zajednice i istaknuti stručnjaci u različitim oblastima širom Srbije. Oni će, svako iz svog ugla, razmatrati politike razvijene u strateškom dokumentu, izazove pred kojima se nalazi naše društvo, ali i posebno obratiti pažnju na ulogu građana u svim procesima, budući da su građani, koji su ključni za demokratizaciju svakog društva, kod nas isključeni i iz donošenja odluka i iz institucija, a neretko nemaju poverenje u one koji ih predstavljaju i koji bi trebalo da rade u njihovo ime, niti imaju kontrolu nad njihovim radom.

Konferencija
Konferencijafoto: Promo

26.03.2022. u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine održan je prvi događaju koji će razmatrati ulogu medija u društvenim i političkim procesima u Srbiji, sa posebnim osvrtom na savremene i aktuelne izazove pred kojima se Srbija nalazi.

Konferencija
foto: Promo

O ulozi medija u procesu demokratizacije zemlje govorili su novinari Dinko Gruhonjić, Darko Šper i Denis Kolundžija. Oni su se osvrnuli i na kontrolu rada institucija, pravovremeno, objektivno i istinito informisanje građana i procesu izgradnje inkluzivnih institucija na svim nivoima vlasti, ali i o načinu izveštavanja o ratu u Ukrajini.

Konferencija
foto: Promo

Na drugom panelu novosadskog događaja u okvoru projekta „Srbija 2030“ razmatrao se najaktuelniji izazov pred kojim se Srbija trenuntno nalazii – agresija Rusije na Ukrajinu, borba protiv ruske propagande, moguće posledice ovog sukoba na Srbiju i na region, kao i uloga koju imaju mediji u istinitom i pravovremenom obaveštavanju građana o ratu u Ukrajini. Na panelu su govorili Nj.E. Oleksandar Aleksandrovich, Ambasador Ukrajine u Srbiji, Bohdan Ferens, Predsednik SD Platforme koji se uključio direktno iz Ukrajine, Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko, prof. dr Milivoj Bešlin, istoričar, Aleksandar Popov, predsednik Centra za regionalizam i jedan od osnivača Igmanske inicijative i Balša Božović, predsednik Izvršnog odbora Regionalne akademije za razvoj demokratije.

Učesnici panela
Učesnici panelafoto: Promo

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.