EVO KADA DOLAZI DO PROMENE VREMENA!
Marko Čubrilo, Foto: Printscreen, Profimedia

prognoza

EVO KADA DOLAZI DO PROMENE VREMENA!

Dnevne maksimalne temperature biće od 5 do 9 stepeni u plusu, ponedge na istoku Srbije samo oko 4

Objavljeno:

Ovu nedelju obeležilo je izrazito sunčano i toplo vreme. Temperature su u nekim delovima Srbije prelazile 15 stepeni, ali poznati meteorolog ranije je najavio da nas posle 27. marta očekuje zahlađenje.

- Posle 27. marta može doći do pogoršanja uz padavine i zahlađenje. To se, ipak, može i pomeriti za april, kaže Čubrilo.

Dnevne maksimalne temperature biće od 5 do 9 stepeni u plusu, ponedge na istoku Srbije samo oko 4. Toplije će biti jedino na zapadu regiona i duž većeg dela obale gde bi maksimumi ponegde bili i oko 15 stepeni .

1 / 11 Foto: Profimedia

Posle 27. marta, kako navodi, ima signala da je moguće novo, jače, pogoršanje uz padavine i zahlađenje ali taj period sinoptike je vrlo nejasan.

- Operativni ECMWF je vrlo prograsivan, verovatno i previše jer već oko 27.marta daje jače pogoršanje ali i zahlađenje. Trenunto je izvesnije da ono u koliko i bude dođe negde pred sam kraj ovog ili početak sledećeg meseca.Naravno da će narednih dana još biti promena i da je moguće da trend bržeg pogoršanja koji je izveo večernji ECMWF preovlada, ali bar još 4-5 dana neće biti jasni detalji razvoja sinoptike krajem meseca - kaže on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.