U DANU IZMEĐU 85 I 100 ODSTO POZITIVNIH NA GRIP: Studenti se uglavnom javljaju sa OVIM SIMPTOMOM
Studentska poliklinika, Foto: Printscreen/ YouTube/ben sedin

zabeležen porast

U DANU IZMEĐU 85 I 100 ODSTO POZITIVNIH NA GRIP: Studenti se uglavnom javljaju sa OVIM SIMPTOMOM

U stacionaru Studentske poliklinike smešten je jedan student

Objavljeno:

Studentska poliklinika u Beogradu poslednjih nedelja beleži blagi porast broja studenata koji se javljaju u respiratornu ambulantu sa simptomima povišene temperature i glavobolje, što je, prema rečima direktorke te zdravstvene ustanove Marije Obradović, za 20 do 30 odsto više nego pre mesec dana.

- Više je pacijenata koji su oboleli od gripa, uglavnom su to visoke temperature koje traju kraće, dan-dva. Simptomi gripa prolaze u roku od sedam do 10 dana - rekla je Obradović za Tanjug i dodala da u danu bude čak između 85 i 100 odsto pozitivnih na grip.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Obradović kaže da vakcinacija ide sporije, što, kaže, nije presudno za trenutni tok epidemije, koji "nije više toliko primaran".

- Dosta studenata je steklo i prirodni imunitet, kod nas se vakcinisalo između 16.000 i 20.000 studenata, videćemo na jesen da li će biti novih sojeva korone i kako će mladi prihvatiti vakcinaciju - poručila je Obradović.

U stacionaru Studentske poliklinike smešten je jedan student.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Ðokić, koji je danas posetio tu zdravstvenu ustanovu, zahvalio je svim zaposlenima koji čine napore da olakšaju epidemijsku situaciju.

- Za ove dve godine obavljeno je oko 22.000 testiranja i to je veliki napor zaposlenih koji doprinose zdravstvenoj zaštiti studenata. Ovde se zdravlje naših građana održava na najbolji mogući način i to je za ponos naše univerzitetske zajednice - rekao je Ðokić.

On je rekao da je sa direktorkom Zavoda razgovarao o ovogodišnjoj proslavi jubileja od 100 godina postojanja te zdravstvene ustanove, kao i o realizaciji nastave na Beogradskom univerzitetu u nastavku semestra.

- Nadamo se da ćemo na sutrašnjoj sednici Senata doneti odluku po tom pitanju, koja se odnosi na mogućnost da se nastava na fakultetima odvija što više u normalnom obliku, a manje u hibridnom - rekao je Ðokić.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.