MILA I TODOR NAS ČEKAJU DA DOĐEMO U NEDELJU U PANČEVO! Iskoristite lep dan za DOBRE stvari, njima smo baš potrebni
Ilustracija, Foto: Facebook/Milana Mima Ludoški, Printscreen

HUMANITARNA AKCIJA DOBRIH LJUDI

MILA I TODOR NAS ČEKAJU DA DOĐEMO U NEDELJU U PANČEVO! Iskoristite lep dan za DOBRE stvari, njima smo baš potrebni

Pored Mile koja će 27. marta okupiti dobre i humane ljude tu je i mali Todor, a da biste prisustvovali lepoj atmosferi, na obali Tamiša potrebno je da potvrdite svoj dolazak do 25. marta na mejl ???????????????@?????.???

Objavljeno: 09:19h

Udruženje "Zagrljaj i ljubav za svako dete" iz Pančeva organizuje humanitarno koktel veče i prodajnu izložbu slika umetnika Marka Rajovića, 27. marta sa početkom u 17 časova, u "Caffe Baru Prestup" u Pančevu.

Deo prihoda od prodajne izložbe biće uplaćen u humanitarne svrhe, odnosno za lečenje Todora Stefanov i Milu Žeželj kojima je naša pomoć preko potrebna.

Humanitarna akcija
foto: Facebook/Milana Mima Ludoški

Osim toga, novčana sredstva moći će te da donirate u humanitarne kutije Udruženja koje će biti postavljene u lokalu, a ukoliko ne budete u mogućnosti da prisustvujete možete da učiniti dobro delo, tako što ćete na žiro račun Udruženja uplatiti novac za lečenje naših najmlažih sugrađana.

"Entuzijazam i želja da pomognemo nas je ujedinila i pokrenula da malim, ali sigurnim koracima pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Od osnivanja do današnjeg dana naučili smo mnogo toga, a pre svega da među nama postoji mnogo dobrih ljudi, koji nesebično doprinose ili žele da doprinesu svojoj zajednici. Povezujući se međusobno shvatili smo da svi mi kada učinimo malo možemo da pomeramo granice. Osećaj je neprocenjiv, prijateljstva večna, a trag koji sve te emocije ostavljaju u nama motivišu nas da budemo što bolji i da zajedno možemo svet da učinimo boljim mestom", kažu iz Udruženja.

POMOĆ ZA MILU ŽEŽELJ

Mila Žeželj iz Sivca rođena je 24.10.2018. godine prevremeno sa 1060. grama. Ona se jedina izborila za život od tri bebe, trudnoća je bila vantelesna i u pitanju su bile trojke.

Po rođenju prebačena je u Dečiju bolnicu i tamo je provela četiri meseca u inkubatoru na veštačkoj ventilaciji. Drugi dan po rođenju Mila je dobila krvarenje u mozgu IV stepena koje je za posledicu imalo hidrocefalus i urađen joj je VP šant na kom je rađeno nekoliko revezija. Ova princeza sada ima tri godine, redovno ide na fizikalne tretmane i pomaka na bolje ima, ali Mila svoj prvi samostalni korak nije napravila.

Humanitarna pomoć
foto: Facebook/Milana Mima Ludoški

Po rečima majke Nataše rečeno nam je da je Mila mentalno očuvana i da je propričala, da je veliki borac i jedno veselo dete. Porodica Žeželj pored Mile imaju još jedno dete, koje su hvala dragom Bogu dobili prirodnim putem. Da bi Mila zajedno sa svojim bratom hodala, potrebna su im sredstva za fizikalne terapije, banjsku rehabilitaciju, defektološke tretmane, hipoterapije, specijalističke preglede. Mama Nataša nam je rekla da za naredne dve godine potrebno im je šest miliona dinara (6.000.000.oo). Hajdemo svim srcem da pomognemo princezi Mili da zajedno sa svojim bratom šeta i upoznaje svet.

??ZA PRINCEZIN KORAK??

Udruženje "Zagrljaj i ljubav za svako dete"

Svrha: ZA PRINCEZIN KORAK

Tekući račun: 200-3249110101847-96

Devizni račun: SWIFT: SBPORSBG IBAN: RS35200324911010100309 Banka Poštanska štedionica

Pored Mile koja će 27. marta okupiti dobre i humane ljude tu je i mali Todor, a da biste prisustvovali lepoj atmosferi, na obali Tamiša potrebno je da potvrdite svoj dolazak do 25. marta na mejl ???????????????@?????.???.

TODOR STEFANOV RAČUNA NA NAS

Todor Stefanov rođen je 02.09.2020. godine u Pančevu, sa svojim roditeljima živi u Dolovu.

Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Sa 4 meseca majka Milica primećuje da je on mnogo mirna beba, da ne pomera ni ruke ni noge i kreće njihova borba.

Specijalističkim pregledima neurologa, fizijatra i neurohirurga u UDK Tiršova Beograd, uspostavljene su mu dijagnoze mikrocefalije, hipertonija ruku i nogu, kao i hipotonija glave i trupa.

Todor još uvek ne sedi samostalno, ne puzi, ne hoda i ne govori. Todor je jedan veliki borac, zahvaljujući radu i trudu, brojnim terapijama i fizikalnim tretmanima, ostvario je veliki napredak, ali to nije dovoljno.

Pomoć
foto: Facebook/Milana Mima Ludoški

U razgovoru sa majkom Milicom, potrebni smo im u svakom smislu. Kao podrška, oslonac za ono što ih tek čeka.

Sredstva su im potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, fizikalne i radne terapije, defektološke i logopedske tretmane, za medicinsku opremu, ortopedska pomagala, lekove, medicinski potrošni materijal, pelene, putne troškove i smeštaj.

Pomozimo Todoru u svakom smislu te reči, jer "Dečiji osmeh će nam svima biti jedno veliko hvala".

Udruženje "Zagrljaj i ljubav za svako dete"

Svrha: ZA TODORA

Tekući račun: 200-3249110101847-96

Devizni račun: SWIFT: SBPORSBG IBAN: RS35200324911010100309 Banka Poštanska štedionica

Inače, ovo udruženje pomagalo je: Lani Jovanović, Minji Matić, Oliveru Pal Gajodi, Ani Iris Filiposki, Dragani Radanov, Uni Davidović, Nedi Prvulj, Dunji Kraćun, Urošu Simin, Aleksi Drakulić, Sretenu Miševskom, Jasmini Drndić, porodicama Kačikola, Lakić, Jovanović Anki, čika Jovici.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.