PRE RATA JE TREBALO DA IDE NA TRANSPLANTACIJU U KIJEV, SADA IMA ŠANSU I U SRBIJI: Da Svetlana POBEDI OPAKU BOLEST
Svetlana gudurić, Foto: Privatna arhiva

888 NA 3030

PRE RATA JE TREBALO DA IDE NA TRANSPLANTACIJU U KIJEV, SADA IMA ŠANSU I U SRBIJI: Da Svetlana POBEDI OPAKU BOLEST

Svetlana ima sina koji ima 18 godina i koji boluje od autizma

Objavljeno:

Svetlana Gudurić (45) iz Novog Pazara boluje od multiple skleroze, a za lečenje matičnim ćelijama u Novom Sadu nedostaje joj još 3.000 evra za transplataciju matičnih ćelija.

Pre rata u Ukrajini bilo je planirano da se transplantacija obavi u Kijevu, međutim otvorila se prilika da se sve završi u Novom Sadu na privatnoj klinici. Svetlana sada boravi u domu za stare Milidom lux gde su joj obezbeđeni svi sprecijalistički pregledi i dobra nega kako bi se što pre pripremila za transplataciju.

Svetlana Gudurić
foto: Privatna arhiva

Katarina Stanojković, socijalna radnica iz doma je za Espreso portal izjavila da će nakon transplatacije matičnih ćelija, dom o svom trošku obezbediti Svetlani terapeuta koji će sa njom vežbati jer je to jako važno za njen oporavak.

Svetlana je za Espreso portal podelila deo svoje životne priče.

- U Novom Sadu su isti uslovi što se transplatacije tiče, to mi je i olakšavajuća okolnost jer sam nepokretna od kukova na dole pa se neću mnogo namučiti u putu. Osim deteta sa autizmom nemam nikoga, nikoga osim fondacije i humanih ljudi. U dom sam došla sa ogromnim ranama od degubita, ali je uz pomoć medicinskog osoblja iz doma to rešeno, kaže Svetlana za Espreso portal.

Svetlana ima sina koji ima 18 godina i koji boluje od autizma.

- On je u domu u Šapcu, njegov boravak plaćamo preko socijalnog. Nisam ga videla od maja prošle godine, retko se viđamo. Čujemo se telefonom, ali i to samo kada je on raspoložen da razgovara sa mnom. Tužan i plače stalno jer nismo zajedno, deca sa autizmom su dosta osetljivija od zdrave dece.

Svetlani je potrebno još 3.000 evra za transplantaciju.

- Problem je što se od prikupljenih sredstava plaća i moj boravak u domu, lekovi, rehabilitacija i svi dodatni pregledi specijalista koji su potrebni za pripremu na intervenciju, zaključuje Svetlana i molim sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu.

Svetlana Gudurić
foto: Privatna arhiva

Svetlani je multipla skleroza dijagnostifikovana 2011. godine a prvi znaci su počeli još 2008. godine. U poslednje tri godine nije samostalno pokretna, prisutna je spastična paraplegija. Budući da je u pitanju progresivni tip multipla skleroze adekvatno lečenje u našoj zemlji ne postoji, a i veći deo lekova koji se daju kako bi usporili razvoj bolesti nije dostupan.

Po preporuci lekara neophodna je banjska terapija i operacija matičnim ćelijama koja bi trebalo da se obavi u Novom Sadu. Svetlanino zdravstveno stanje se svakim danom sve više pogoršava. U poslednjih godinu dana zbog nekretanja izazvanog atrofijom mišića ima problem i sa dekubitisom - otvorenim ranama na nogama. Operacija koju bi mogla da uradi na klinici u Kijevu je po informacijama koje je dobila od lekara dala odlične rezultate kod mnogih pacijenata, pa joj to saznanje daje jedinu nadu za ozdravljenje, ali je zbog situacije u Ukrajini došlo do promene i otvorila se mogućnost da se transplatacija obavi u Novom Sadu.

1 / 8 Foto: Privatna arhiva

Svetlani su neophodna sredstva za operaciju, transplantaciju matičnim ćelijama u inostranstvu, za rehabilitacije u banjskim uslovima, za lekove, medikamente, medicinski potrošni materijal kao i za putne troškove i smeštaj.

Da Svetlana snažno uzvrati bolesti! Budimo humani!

Pomozimo Svetlani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 888 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human888 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000766416-89

Uplatom na devizni račun: 160600000076628497 IBAN: RS35160600000076628497 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.