U VRANJU SMEŠTENO SEDAM ŽENA I PETORO DECE KOJI SU IZBEGLI IZ UKRAJINE: Očekuje se još jedna grupa
Izbeglice, Foto: Profimedia, Wikipedia

IZBEGLICE

U VRANJU SMEŠTENO SEDAM ŽENA I PETORO DECE KOJI SU IZBEGLI IZ UKRAJINE: Očekuje se još jedna grupa

U Srbiju je od 25. februara do 9. marta ušlo ukupno 6.784 državljana Ukrajine

Objavljeno:

U prihvatnom centru u Vranju smešteno je sedam žena i petoro dece koji su izbegli iz Ukrajine, a očekuje se još jedna grupa ukrajinskih izbeglica, saznaje danas agencija Beta u Komesarijatu za izbeglice i migracije.

Komesarijat je u subotu, 12. marta, objavio da su prve izbeglice iz Ukrajine smeštene u centar u Vranju, koji je opredeljen za ljude iz ratom zahvaćenih područja te zemlje.

Smeštene su četiri porodice, a reč je o ženama sa decom koje su došle iz Kijeva, Donbasa i drugih mesta Ukrajine, naveo je Komesarijat na svom sajtu.

U Vranju se nalaze renovirani smeštajni kapaciteti za izbeglice, dvokrevetne, trokrevetne i po potrebi višekrevetne sobe, u zavisnosti od brojnosti porodice.

1 / 6 Foto: Profimedia

Obezbedjeni su i trpezarija, dnevni boravak, dečji kutak i zdravstvena ambulanta, korisnici imaju pristup internetu, a o njihovim potrebama brinu zaposleni u Komesarijatu za izbeglice i migracije, navedeno je u toj organizaciji.

U Srbiju je od 25. februara do 9. marta ušlo ukupno 6.784 državljana Ukrajine, a izašlo njih 5.721, rekao je ranije ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je na sednici Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova rekao i da "u Srbiji do sada nije primećen masovan priliv državljana Ukrajine", saopštilo je 10. marta Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vulin je rekao da je reč o ljudima koji su pomoć i utočište potražili uglavnom kod svojih rođaka i prijatelja.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.