DAN KOJI DECI MOŽE DA PROMENI ŽIVOT: Sjajna ideja NASTAVNIKA IZ NOVOG PAZARA
Foto: Adria Media TV

OSNOVNA ŠKOLA BRATSTVO

DAN KOJI DECI MOŽE DA PROMENI ŽIVOT: Sjajna ideja NASTAVNIKA IZ NOVOG PAZARA

Učenici i nastavnici kažu da nikad nisu imali bolje uslove za rad i da "Bratstvo" sada izgleda potpuno drugačije

Objavljeno:

Novopazarska Osnovna škola „Bratstvo" jedna je od najlepših i najsavremenijih škola u našoj zemlji. Osim 15 novih savremeno opremljenih učionica, u školi je izgrađen i bazen, zahvaljujući kome je svrstana među četiri škole u Srbiji koje imaju takav sadržaj. Investicija u OŠ „Bratstvo" vredna je 5,5 miliona evra, što je čini najvrednijom investicijiom u obrazovanju u istoriji Novog Pazara.

02:17

Organizuju Open day -- dan koji mnogoj deci može da promeni život

U školi se organizuje besplatna škola plivanja za osnovce, a plivačka obuka dece od strane licenciranih trenera predviđena je subotom i nedeljom u dve grupe.

Učenici i nastavnici kažu da nikad nisu imali bolje uslove za rad i da "Bratstvo" sada izgleda potpuno drugačije.

Elmir Habibović pedagog OŠ „Bratstvo" navodi da je škola u kojoj je zaposlen izuzetna i da su u njoj, pre svega, modernizovana nastavna sredstva i prostorije, te je stvoren potpuno drugačiji ambijent za rad. Kako objašnjava, ideja je bila da se napravi bezbedno okruženje za decu, mesto gde će se osećati bezbedno i na najbolji način dobiti ono zbog čega su ovde, a to je znanje.

On ističe da nastavnici u školi puno rade na sopstvenoj edukaciji i imaju organizovane treninge kao pomoć pri usavršavanju.

"Želimo da naša deca prate savremene evropske trendove. Zato smo im pružili fantastične uslove i nastavnike koji mnogo rade na sebi i podižu svoje kompetencije kako bi ostvarili zajedno sa učenicima planirane ciljeve. Posebno bih izdvojio kabinet fizike i nastavnike fizike koji već dugi niz godina prave izuzetne rezultate", istakao je školski pedagog.

Habibović kaže da škola već šest godina organizuje i festival nauke, na kojem učenici imaju priliku da nauče neke jednostavne oglede.

"Napravili smo jedan „Open day" za učenike drugih škola iz našeg grada, a čak smo dali mogućnost i predškolcima da dođu u našu školu i na najlepši način se upoznaju sa fizikom. Naša želja je da im predstavimo nauku kao nešto što ih očekuje, na jedan zanimljiv način. Da vide kako se prave ogledi, kako se stvara struja, šta je to solarni panel i slično. Na taj način se trudimo da zainteresujemo učenike, da im pokažemo jedan dobar, zdrav put, da škola nije bauk, da je škola mesto koje treba da ih zaokruži, napravi ih pravim ljudima koji će biti sutra uspešni članovi ovog društva i koji će ovo društvo voditi napred", kazao je Habibović.

Osim bazena koji je đacima glavna atrakcija i na kojem provode dva časa učeći i usavršavajući plivanje, na raspolaganju su im i druge inovativne prostorije poput one u atrijumu, gde se organizuju razne radionice, a tu je i kutak za fizičku kulturu sa tartan podlogom koji je siguran, bezbedan i mek i na kojem učenici pri padu ne mogu da se povrede.

Inače, OŠ "Bratstvo" jedna je od najstarijih škola u Novom Pazaru, koja je svoje prve učenike primila pre 52 godine, kada je i sagrađena davne 1970. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.