Preminuo Života Antić
Smrt, Foto: Profimedia

prvi imenovani vrhovni državni revizor

Preminuo Života Antić

Sahrana će biti u utorak, 15. marta 2022. godine

Objavljeno:

Života Antić, prvi imenovani vrhovni državni revizor u Državnoj revizorskoj instituciji, koji je tu funkciju obavljao od 1. jula 2008. do 21. aprila 2012. godine preminuo je u sredu u Nišu nakon kraće bolesti.

Doprinos Živote Antića u razvoju Državne revizorske institucije naročito se ističe u izradi Izveštaja o reviziji završnog računa budžeta Republike Srbije za 2008. godinu, inače prvog izveštaja o reviziji koji je Institucija predala Narodnoj skupštini 27. novembra 2009. godine.

Pre obavljanja poslova na funkciji vrhovnog državnog revizora, sa koje je penzionisan, radio je na poslovima ovlašćenog državnog revizora, revizora, ovlašćenog računovođe, šefa odseka finansijske policije Poreske uprave - Centar Niš, šefa odseka za budžetsku inspekciju grada Niša, zamenika načelnika finansijske policije Republičke uprave javnih prihoda - Centar Niš.

Života Antić je bio vrsni analitičar budžeta, stručnjak za javne nabavke, kao i za procenu kapitala javnih preduzeća i njihovu privatizaciju.

Autor je priručnika "Budžetska kontrola - Priručnik za budžetsku inspekciju i korisnike budžetskih sredstava", IPC Beograd 2006. godine, i koautor priručnika "Finansijsko upravljanje, kontrola i revizija kod korisnika javnih sredstava", IPC Beograd 2018. godine.

Sahrana će biti u utorak, 15. marta 2022. godine u 14 časova na Novom groblju u Nišu.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.