NEVEROVATNA LJUBAV GRKA DIMITRISA I BEOGRAĐANKE: Priču o njihovom SUDBINSKOM susretu DANAS dele i Srbi i Grci! FOTO
Ilustracija, Foto: Profimedia

DIVNA LJUBAVNA PRIČA!

NEVEROVATNA LJUBAV GRKA DIMITRISA I BEOGRAĐANKE: Priču o njihovom SUDBINSKOM susretu DANAS dele i Srbi i Grci! FOTO

Devojka, koja mu se predstavila kao Jelena, tada je uveliko kasnila na časove u srednju školu koju je pohađala, kada je Dimitris primetio da ni on ne stiže na Institut na vreme

Objavljeno: 15:05h

Kada je Dimitris Panajotakis te 1977. godine došao u Beograd na studije, nije ni sanjao da će tu, osim znanja pronaći ljubav svog života i to na sred ulice.

Neverovatnu ljubavnu priču Dimitris je napisao na svom Fejsbuk profilu, a nakon što je podeljena u grupama koje okupljaju turiste sa ovih prostora, Grke i poštovaoce prijateljstva između naša dva naroda, dirnula je i hiljade Srba, koje ne prestaju da je dele.

1 / 4 Foto: Profimedia

"Na danasnji dan, 1. marta 1977. godine, pre 45 godina, desio se događaj koji je zauvek obeležio moj život! U Beograd sam stigao 20. februara i ostao do kraja meseca u hotelu gde sam svako jutro odlazio na Institut za strane jezike na kurseve srpskohrvatskog jezika. U međuvremenu sam tražio da stan u blizini Fakulteta za fizičko vaspitanje gde bih polagao prijemne ispite. Uz pomoć jednog kiparskog studenta pronašao sam stan u ulici Ratka Mitrovića 81 u Žarkovu", piše Dimitris.

Poznanici su mu objasnili da je linija 37, najbolji način da stigne do Instituta za strane jezike u Gospodar Jovanovoj ulici u centru Beograda. Upravo taj autobus ga je doveo i do buduće supruge.

"Tako da sam sledeće jutro otišao na stanicu i čekao autobus 37. Bilo je puno ljudi i razni autobusi su prolazili, ali nigde i 37. U jednom trenutku shvatam da na stanici nema nikog osim mene i jedne devojke! Počeo sam da sumnjam da li sam dobro razumeo da odatle prolazi 37 pa se obratim devojci i pitam je da li tuda prolazi 37, a ona mi je to potvrdila uz napomenu da sigurno se nešto dogodilo. Zaista, posle nekog vremena je došao 37 i onda smo saznali da zbog kvara prethodni nije došao", objašnjava Dimitris.

Zajedno su ušli u autobus i nastavili da razgovaraju. Devojka, koja mu se predstavila kao Jelena, tada je uveliko kasnila na časove u srednju školu koju je pohađala, kada je Dimitris primetio da ni on ne stiže na Institut na vreme.

"Tako smo odlučili da odemo na kafu u jedinu u to vreme kafeteriju koja je postojala na Trgu Republike (kod konja) i koja je postala najpoznatije mesto okupljanja za hiljade grčkih studenata! Tako je, jednostavno i sasvim slučajno, započela neverovatna ljubavna priča koja je kulminirala našim brakom posle 6 godina, što je rezultiralo rođenjem naše jedine ćerke Marije, a potom i našeg neverovatnog unuka Aleksandra!", zaključio je Dimitris.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.