ODRŽAN RADNI SASTANAK ZA IZGRADNJU METROA, OGLASIO SE VESIĆ: "Najznačajniji i najveći INFRASTRUKTURNI PROJEKAT"
Goran Vesić, Foto: PROMO

radni sastanak

ODRŽAN RADNI SASTANAK ZA IZGRADNJU METROA, OGLASIO SE VESIĆ: "Najznačajniji i najveći INFRASTRUKTURNI PROJEKAT"

Osim metroa, kao najefikasnijeg, najjeftinijeg i najekološkijeg vida javnog prevoza, Beograđanima će kvalitet života u velikoj meri olakšati i unapređenje tramvajskog prevoza kao i BG Voza

Objavljeno: 11:01h

U prostorijama JKP “Beogradski metro i voz” danas je održan radni sastanak povodom predstavljanja karakteristika prve dve linije beogradskog metroa.

Sastanku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić, glavni gradski urbanista Marko Stojčić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, predstavnici Sekretarijata za saobraćaj i JKP “Beogradski metro i voz”.

Beogradski metro
foto: PROMO

Tom prilikom zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je:

“Ovo je nesumljivo najznačajniji i najveći infrastrukturni projekat koji će se raditi u Beogradu u 21. veku i suštinski projekat koji će promeniti život građana.”

Beogradski metro
foto: PROMO

Završetak radova na prvoj liniji beogradskog metroa očekuje se 2028. godine, a druge linije 2030. godine. Osim metroa, kao najefikasnijeg, najjeftinijeg i najekološkijeg vida javnog prevoza, Beograđanima će kvalitet života u velikoj meri olakšati i unapređenje tramvajskog prevoza kao i BG Voza.

Beogradski metro
foto: PROMO

“2030. godine mi ćemo imati dve linije metroa koje su potpuno izgrađene, sa 44 stanice, sa preko 42 kilometra metro mreže i sa rekonstruisanom mrežom BG Voza, tako da ćemo umesto 104 polazaka BG Voza koliko imamo danas imati preko 500 polazaka dnevno, što znači da će sve prigradske opštine biti povezane sa centrom Beograda na 10-15 minuta”, rekao je Vesić.

Beogradski metro
foto: PROMO

Vesić je istakao da će metro imati oko 47% svih putnika koji koriste javni prevoz, što će znatno uticati na smanjenje broja automobila i autobusa na ulicama, te da će se grad na taj način ponašati u skladu sa ekološkim pravilima.

Beogradski metro
foto: PROMO

“Ono što građanke i građani Beograda treba da znaju, to je da je Srbija obezbedila novac za izgradnju metroa, da su potpisani ugovori, da su počeli da se realizuju, da je počela izgradnja depoa na Makiškom polju i da Grad Beograd i Ministarstvo saobraćaja pomno prate dinamiku. Takođe, stižu i dve TBM mašine koje će simultano raditi obe linije i veoma je važno za Beograđanke i Beograđane da razumeju da ćemo mi istovremeno graditi dve linije tako da će u razmaku od dve godine biti puštene dve linije metroa u rad” naglasio je Vesić.

1 / 5 Foto: PROMO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.