U Narodnom muzeju predstavljen projekat „Beograd 2030”
Narodni muzej, Foto: Promo

DIVNE VESTI

U Narodnom muzeju predstavljen projekat „Beograd 2030”

Ovo je program opštih vrednosti i onoga kako mi želimo da vidimo svoj grad” istakao je Vesić

Objavljeno:

Danas je u Narodnom muzeju predstavljen projekat „Beograd 2030”, a događaju su prisustvovali Goran Vesić - zamenik gradonačelnika Grada Beograda, Ana Brnabić - predsednica Vlade Republike Srbije, kao i članovi tima koji su radili na izradi projekta.

Narodni muzej
foto: Promo

Goran Vesić izjavio je da su na projektu radili predstavnici institucija, stručnjaci iz raznih oblasti, nevladnine organizacije, ugledni pojedinci, fakulteti i drugi. Izrada je traja skoro 14 meseci sa ciljem da Beograd dobije program svog razvoja.

„Želeli smo da Beograd ima ono što imaju najveći svetski gradovi poput Njujorka, Londona, Pariza, Berlina, Beča, program svog razvoja koji neće zavisiti od toga ko personalno predstavlja administraciju u Beogradu ili koja stranka je na vlasti u Beogradu” rekao je Vesić.

„Beograd 2030” sadrži 9 poglavlja koja obuhvataju najvažnije društvene, tehnološke, ekonomske i ekološke projekte. „Ovo je program za sve Beograđanke i za sve Beograđane. Ovo je program opštih vrednosti i onoga kako mi želimo da vidimo svoj grad” istakao je Vesić.

1 / 5 Foto: Promo

Nakon zamenika gradonačelnika, okupljenima se obratila i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. Ona je naglasila da je vizija daljeg razvijanja prestonice izuzetno važna za dalji rast i razvoj čitave republike Srbije: „za sve nas je neizmerno važno da Beograd nastavi da se menja i da Beograd nastavi da vuče napred i zato je važna ova vizija Beograda 2030. godine i zato sam ja danas ovde da dam podršku toj viziji i da vam se zahvalim na ovom napornom radu i na tome što ste zaista dali najkonkretnije moguće projekte i način daljeg razvoja naše prestonice”.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbije Milan Antonijević posebno je istakao poglavlje „Društvena odgovornost i jednakost” na kome je i sam radio. „Ovaj prikaz razvoja grada je potpuno vanstranački i iza njega može da stane svako ko se zalaže za poštovanje ljudskih prava. Beograd je svoju pažnju okrenuo i ka brizi o starima, tu je i oblast Beograda bez barijera, moguće je izaći u susret svakome ko je osoba sa invaliditetom i svakome ko ima potrebu da učestvuje u aktivnostima grada. Tu su i briga o porodici, deci bez roditeljskog staranja, unapređenje položaja Roma i mnoge druge oblasti” – istakao je Antonijević.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.