KOMŠINICA IZ PAKLA ŽIVI NA KARABURMI: Baca smeće KROZ PROZOR, stanari zgrade su OGORČENI! (FOTO)(VIDEO)
Smeće, Foto: RTS printscreen

KO JE NADLEŽAN?

KOMŠINICA IZ PAKLA ŽIVI NA KARABURMI: Baca smeće KROZ PROZOR, stanari zgrade su OGORČENI! (FOTO)(VIDEO)

Koliko puta treba da stigne prijava i kojim sve institucijama da bi ovaj problem bio rešen, nije do kraja jasno ni nama, a ni stanarima

Objavljeno:

Stanari zgrade u Husinskih rudara 25 na Karaburmi, kako tvrde, imaju veliki problem koji ne mogu da reše ni nadležne službe. Da stvar bude još tužnija, ovo nije usamljen slučaj u srpskoj prestonici.

Kako javlja RTS, ekipa Gradskog zelenila očistila je dečje igralište ispred zgrade u Husinskih rudara 25 na Karaburmi, a to nije prvi put u poslednje tri godine. Nekada i sami stanari moraju da očiste smeće, koje, kako tvrde, baca njihova komšinica kroz prozor. O tome svedoče i kese, čarape i ostalo smeće koje je ostalo zakačeno na granama.

Svetlana Milenković, upravnica zgrade, kaže da su tu kutije, noževi, piksle, pelene.

- Tu su i špricevi, pošto joj je brat težak šećeraš, amputirali su mu nogu, baca i po zgradi đubre, soc od kafe, komšinicama je sve po simsu, tako da ne znam šta više da preduzmem - rekla je upravnica zgrade.

- Ja svakog dana idem tu po hleb i ona odozgo baca - kaže stanarka zgrade Mirjana Sajković, a na pitanje da li je probala da razgovara sa komšinicom, rekla je da ne vredi: "Ona kaže – ja ne bacam."

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

Reporteri su mogli da posvedoče da smeća ima i tik uz zgradu, na ulazu u stan u prizemlju. To svakog dana čisti sama vlasnica stana, koja kaže da je komšinica sa četvrtog sprata gađa raznim predmetima ili poliva vodom.

- Sad nisam trenutno nekoliko dana i sakupilo se, videćete sami koliko ima đubreta, znači tačno ispod mog prozora, da ne kažem iza u parku gde se deca sakupljaju, baca i ne gleda da li će povrediti nekog, strašno - ispričala je stanarka Golubica Pokimica.

Zbog svega toga, stanari zgrade u Husinskih rudara 25 nekoliko puta su zvali komunalnu miliciju, policiju, Beokom servis, čak i socijalnu službu.

- Komunalna milicija me je poslala na Beokom, Beokom je došao, ali nije im otvorila vrata, išla sam u običnu miliciju, oni su rekli da ne mogu ništa dok ona nekog ne povredi ili tako nešto, socijalno nam je isto reklo da oni ne mogu ništa bez ostalih službi, ovo prebacivanje loptice s jednog na drugo, stvarno ne znam, nama su vezane ruke - kaže Milenkovićeva.

Šta stanari mogu da urade - bilo je pitanje za Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove, Skupštinu grada, GO Palilula i Gradski centar za socijalni rad u Beogradu.

Stigao je odgovor da je ovaj slučaj u nadležnosti Komunalne inspekcije GO Palilula, a oni kažu:

- Prilikom vanrednog inspekcijskog nadzora koji je komunalni inspektor ovog odeljenja sproveo na navedenoj adresi dana 21. januara, kao i 2. februara, zatekao je javnu zelenu površinu u urednom stanju, osim par papirića, te da nije uočeno lice koje baca velike količine smeća iz svog stana. Istih dana pokušano je da se kontaktira prijavljeno lice, radi uzimanja izjave, a u vezi navoda iz prijava, ali niko nije otvorio vrata stana.

Komunalna inspekcija je u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru obustavila postupak, a navode i da su o tome obavestili podnosioce prijave. - Mi smo uspeli da stupimo u kontakt sa komšinicom koju stanari prijavljuju zbog bacanja smeća kroz prozor, ali ona kaže da to nije tačno i negira sve tvrdnje komšija.

U Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu kažu da se ona ne nalazi u njihovoj evidenciji, a u nadležnom mesnom odeljenju u opštini da nije bilo prijava da joj je potrebna pomoć.

Ovaj park uređuje i održava JKP "Zelenilo Beograd". U skladu sa odlukom o komunalnom redu, stanari stambenih zgrada su u obavezi da površinu u javnom korišćenju održavaju u urednom i čistom stanju, kao i da podnesu prijavu komunalnoj inspekciji ako zateknu nekoga da je prlja.

Koliko puta treba da stigne prijava i kojim sve institucijama da bi ovaj problem bio rešen, nije do kraja jasno ni nama, a ni stanarima.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.