Stara škola u Žarkovu postaje muzej
Radovi, Foto: Printscreen/RTS

RADOVI U TOKU

Stara škola u Žarkovu postaje muzej

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić kaže da je urađena kompletno nova krovna konstrukcija, završene elektro i vodovodne instalacije

Objavljeno:

U opštini Čukarica u toku su radovi na adaptaciji stare škole u naselju Žarkovo koja će biti pretvorena u Muzej Žarkova i Čukarice.

Reč je o izuzetno vrednom i starom objektu izgrađenom 1840. godine, koji je zaštićen zakonom kao spomenik kulture, a nakon adaptacije postaće multifunkcionalni objekat kulture u kojem će biti organizovane izložbe, književne večeri, koncerti i brojne kulturne manifestacije.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić kaže da je urađena kompletno nova krovna konstrukcija, završene elektro i vodovodne instalacije, te da se privode kraju unutrašnji radovi.

"Po završetku unutrašnjih radova, sa dolaskom toplih dana, biće urađena nova fasada. Takođe, biće zamenjena i stolarija na zgradi", istakao je Kolarić, navodi se na sajtu opštine Čukarica.

On je naglasio da se radovi odvijaju po planu i dodao da će stara škola u Žarkovu na proleće zasijati u punom sjaju i značajno obogatiti kulturni život stanovnika Žarkova, ali i cele Čukarice.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.