U PONEDELJAK KREĆU DINAMIČKA TESTIRANJA PRUGE BEOGRAD-NOVI SAD: Evo i do kad će TRAJATI
Voz, Foto: Marko Nikolić

OBAVEŠTENJE

U PONEDELJAK KREĆU DINAMIČKA TESTIRANJA PRUGE BEOGRAD-NOVI SAD: Evo i do kad će TRAJATI

Testiranje brze pruge će se obavljati fazno i po deonicama duž cele brze pruge Beograd–Novi Sad, a planirano je da ova faza ispitivanja traje do 4. februara

Objavljeno:

U ponedeljak, 17. januara, počinju dinamička testiranja na pruzi za velike brzine do 200 kilometara na sat Beograd–Novi Sad, najavilo je danas preduzeće Infrastruktura železnice Srbije. Planirana dinamička ispitivanja novoizgrađene brze pruge obavljaće Infrastruktura železnice Srbije u saradnji sa specijalizovanom kompanijom Nemačkih železnica Deutsche Bahn Systemtechnik.

Testiranje brze pruge će se obavljati fazno i po deonicama duž cele brze pruge Beograd–Novi Sad, a planirano je da ova faza ispitivanja traje do 4. februara.

Testiranja će se obavljati svakodnevno u vremenskom periodu od 7.00 do 17.00.

Zbog toga će svakodnevno od 17. januara do 4. februara, u periodu od 6.30 do 17.30, biti obustavljen železnički saobraćaj na pruzi Beograd–Novi Sad, uključujući vozove iz sistema beogradske gradske železnice BG Voz, kao i vozova na relacijama od Beograda za Rumu, Šid i Zvornik.

1 / 4 Foto: Marko Nikolić

Za vreme dinamičkih testiranja na trasi brze pruge Beograd–Novi Sad u funkciji će biti dva putna prelaza, i to u železničkoj stanici Batajnica (Ulica carice Jelene i Šangajska ulica) i u Кamendinu (Ulica Jurija Rakitina).

Oni će povremeno biti zatvarani u vreme prolaska mernih kola kojima će se obavljati dinamičko testiranje brze pruge. Na ova dva putna prelaza biće angažovana Saobraćajna policija MUP-a Srbije, koja će biti zadužena za nesmetano funkcionisanje drumskog saobraćaja preko pruge.

Infrastruktura železnice Srbije je upozorila sve učesnike u drumskom saobraćaju na putnim prelazima Batajnica i Кamendin da poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise, posebno kada ovi putni prelazi budu povremeno zatvarani zbog prolaska mernih kola za dinamičko testiranje brze pruge Beograd–Novi Sad, kako bi se sačuvala bezbednost saobraćaja i zaštitili ljudski životi.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media