"STANOVI BEOGRAĐANA OD SINOĆ SE GREJU 24 SATA": Radojičić tvrdi da elektrane funkcionišu bez problema
Zoran Radojičić, Foto: Printscreen

grejanje

"STANOVI BEOGRAĐANA OD SINOĆ SE GREJU 24 SATA": Radojičić tvrdi da elektrane funkcionišu bez problema


"To su uobičajeni problemi i njihov broj je manji u odnosu na prethodne godine u ovom periodu, tako da sistem stabilno funkcioniše", rekao je Radojičić u dispečerskom centru JKP "Beogradske elektrane"

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je danas da Beograđani nemaju problema sa grejanjem i da JKP "Beogradske elektrane" greju oko 360.000 stanova.

Radojičić je naveo da se od sinoć stanovi Beograđana greju 24 časa, te da sve toplane i kotlarnice funkcionišu bez problema i isporučuju toplotnu energiju.

"U ovom trenutku nemamo sistemskih problema sa grejanjem, sve toplane i kotlarnice funkcionišu", rekao je. Radojičić je naveo da dispečerski centar JKP "Beogradske elektrane" svakodnevno dobija između 100 i 300 poziva građana da se otklone problemi sa grejanjem i da 70 službi rešava te probleme na terenu. "To su uobičajeni problemi i njihov broj je manji u odnosu na prethodne godine u ovom periodu, tako da sistem stabilno funkcioniše", rekao je Radojičić u dispečerskom centru JKP "Beogradske elektrane".

Gradonačelnik je kazao da će se sledeće godine ugasiti sedam kotlarnica, a da je u planu da se u skorije vreme to učini i sa kotlarnicom u Zemunu.

1 / 3 Foto: Profimedia

Gradonačelnik je istakao i da su se pre nekoliko godina stanovi u Beogradu u najvećem procentu grejali na gas, te da grejanje na taj način u ovom trenutku čini 86 odsto i da je cilj da se u potpunosti pređe na taj vid grejanja, kako bi se, kaže, dao doprinos u očuvanju životne sredine. Kada je reč o stanju na putevima usled vremenskih uslova, Radojičić kaže da je zimska služba JP "Beograd put" u trećem stepenu pripravnosti i da je tokom prošle nocći na puteve posuto oko 600 tona soli. "U ovom trenutku na putevima prvog reda nemamo značajnijih problema, službe će nastaviti da rade po ustaljenom načinu funkionisanja u ovakvim okolnostima i daće svoj maskimum da građani imaju što je moguće manje teškoća sa snegom", rekao je Radojičić.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.