Beograd se odužio Vladi Divljanu! Jedna ustanova ponela je njegovo ime! (VIDEO)
Foto: Printskrin/ Fejsbuk

Bravo!

Beograd se odužio Vladi Divljanu! Jedna ustanova ponela je njegovo ime! (VIDEO)

Vlada Divljan bio je Palilulac, svoj muzički život počeo je upravo tu, pa je bilo logično da tamošnja ustanova kulture ponese njegovo ime
Objavljeno: 23:51h

Ustanova kulture Palilula od večeras će nositi novo ime - Centar za kulturu "Vlada Divljan", po kompozitoru i frontmenu nekadašnje kultne jugoslovenske grupe Idoli, koji je preminuo u martu 2015. godine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Vršilac direktora te ustanove Ljubiša Djurović rekao je da je odluka o novom imenu doneta 16. novembra i da je ono ozvaničeno pred večerašnje otvaranje 22. Festivala autorskog filma. - Vlada Divljan bio je Palilulac, muzički život počeo je upravo na Paliluli u tadašnjem univerzitetu Braća Stamenković kod profesora gitare Branka Perišića. Prve korake sa Idolima napravio je upravo na Palilulskoj olimpijadi kulture, objasnio je Đurović inicijativu. U palilulskom centru za kulturu, povodom imenovanja te ustanove po frontmenu grupe "Idoli" Vladi Divljanu, večeras je premijerno prikazan i insert iz filma "Nebeska Tema".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.