KAKO ĆE FUNKCIONISATI REČNI PREVOZ U BEOGRADU? Radojičić objasnio na koji način će se koristiti kartica
Rečni prevoz, Foto: Printscreen/RTS

OBRATITE PAŽNJU

KAKO ĆE FUNKCIONISATI REČNI PREVOZ U BEOGRADU? Radojičić objasnio na koji način će se koristiti kartica

Radojičić je naveo da su gradski sekretarijat za javni prevoz i za privredu pripremili projekat javno-privatnog partnerstva rečnog prevoza na teritoriji grada Beograda

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će građani istu karticu za prevoz moći da koriste u autobusima, tramvajima, trolejbusima, a uskoro i na brodovima, navodeći da Beograd ima više od 100 kilometara rečnih obala.

On je rekao da će Beogradjan nakon raspisivanja medjunarodnog tendera za linijski rečni prevoz na teritoriji grada Beograda, a prema Zakonu o javno-privatnom partnerstvu, dobiti mogućnost da koriste rečni prevoz kao sistem javnog linijskog prevoza, preneo je Beoinfo.

Radojičić je naveo da su gradski sekretarijat za javni prevoz i za privredu pripremili projekat javno-privatnog partnerstva rečnog prevoza na teritoriji grada Beograda i dostavili ga vladinoj Komisiji za javno-privatno partnerstvo, koja je dala pozitivno mišljenje.

"Predloženi rok trajanja javno-privatnog partnerstva je 30 godina. Privatni partner je u obavezi da pusti u rad 11 putničkih brodova, da izgradi marinu i depo za prihvat i omogući njihovo održavanje i servisiranje, a Grad Beograd treba da obezbedi lokacije sa pripadajućom infrastrukturom", rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, "u prvoj fazi predviđene su dve linije, prva je 'Crvena linija' od Bloka 45 do Sportsko-rekreativnog centra 'Milan Gale Muškatirović', a druga 'Plava linija od Zemuna do Ade Huje".

"Ukupna planirana vrednost projekta je četiri miliona evra. Nakon 'Beograda na vodi', ovim projektom nastavljamo viziju i strateško opredeljenje Grada da Beograd spustimo na reke i iskoristimo njihov pun potencija", rekao je Radojičić.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.