KOVID AMBULANTE TOKOM PRAZNIKA RADIĆE SKRAĆENO: Punktovi za imunizaciju zatvoreni do 3. januara
Vakcinacija, Foto: Aleksandra Čolić

obaveštenje

KOVID AMBULANTE TOKOM PRAZNIKA RADIĆE SKRAĆENO: Punktovi za imunizaciju zatvoreni do 3. januara

U niškom Domu zdravlja je rečeno „Blicu“ da će u centralnom objektu ove ustanove vakcinalni punkt raditi 1. i 2. januara od 07 do 20 sati, takođe i na Božić u istom terminu

Objavljeno:

Prvi datum u 2022. kada će zainteresovani moći da se imunizuju protiv korona virusa je 3. januar, jer će prethodna dva dana vakcinalni punkotovi u Srbiji biti zatvoreni. Što se tiče rada kovid ambulanti, one će raditi svih dana praznika, ali skraćeno - od 8 do 18 časova.

Kako je „Blicu“ rečeno u Zdravstvenom centru Užice i domovima zdravlja Voždovac i „Dr Milutin Ivković“ na Paliluli u Beogradu, Ministarstvo zdravlja je u sredu pre podne dostavilo dopis u kome se navodi da vakcinacije neće biti 1. i 2. januara, kao i na Božić, 7. januara.

1 / 5 Foto: Emilija Jovanović

Nezvanično saznanjemo da bi u najvećim srpskim gradovima – Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu i za praznik mogli da rade samo pojedini vakcinalni punktovi. Do momenta objave ovog teksta takvu zvaničnu potvrdu nismo dobili.

Ipak, potvrde našim saznanjima dolaze iz Niša i Novog Sada. U niškom Domu zdravlja je rečeno „Blicu“ da će u centralnom objektu ove ustanove vakcinalni punkt raditi 1. i 2. januara od 07 do 20 sati, takođe i na Božić u istom terminu.

Vakcinalni punkt u novosadskom Novom naselju biće otvoren 31. decembra i 1. januara u terminima od 08 do 12 sati, 2. i 3. januara od 08 do 14, isto radno vreme važiće i za 6. januar, dok na Božić u Novom Sadu neće biti vakcinacije.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da će prestoni grad nastaviti da otvara punktove za vakcinaciju u narednom periodu i dodao da je jedan od ciljeva da u šoping centrima za vreme novogodišnjih praznika, kada je velika koncentracija ljudi, biti mogućnosti da se građani vakcinišu.

Vakcinalni punktovi po šoping centrima neće raditi kada ne rade i ovi centri, a to su 1. i 7. januar, dok će biti otvoreni 31. decembra i 6. januara, ali će im radno vreme biti skraćeno.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.