Uručeni paketići za decu iz Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom (FOTO)
Uručenje paketića, Foto: Grad Beograd

paketići

Uručeni paketići za decu iz Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom (FOTO)

U 2022. godini ćemo kao i do sada nastaviti sa odgovornom socijalnom politikom usmerenom ka unapređenju prava osoba sa invaliditetom kroz razvijanje postojećih prava i usluga, ali i proširenja pojedinih usluga

Objavljeno:

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i član Veća Gradske opštine Novi Beograd Marko Antić obišli su danas Beogradskog udruženje za pomoć osobama sa autizmom i tom prilikom podelili paketiće za svu decu iz ovog udruženja.

Paketići
foto: Grad Beograd

– Grad Beograd prepoznaje probleme sa kojima se susreću osobe sa autizmom, te stoga nastojimo kao društvo da pružimo podršku raznovrsnim programima, razvijamo usluge i odgovarajuće servise koji u značajnoj meri mogu unaprediti kvalitet života osoba sa autizmom. Danas smo uručili paketiće za svu decu koja su članovi ovog udruženja – rekla je nataša Stanisavljević. Ona je precizirala da Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom osnovano je 2005. godine i ima oko 300 članova. Kako je navela, u okviru Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, čiji je osnivač Grad Beograd, jedinstvene ustanove socijalne zaštite koja u svom sastavu ima mrežu 15 dnevnih boravaka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, zbrinjavaju se i osobe sa autizmom. Trenutno uslugu koristi 171 osoba sa autizmom, a uslugu lični pratilac deteta koristi 398 dece sa autizmom. Sekretarijat za socijalnu zaštitu se zalaže za dostupnost odgovarajućih usluga i servisa koje na dnevnom nivou predstavljaju značajnu podršku populaciji osoba sa invaliditetom.

Paketići
foto: Grad Beograd

Član veća Gradske opštine Novi Beograd Marko Antić istakao je da se ova opština uvek trudila da bude na usluzi svim građanima, pogotovo deci sa posebnim potrebama i oboleloj deci od autizma.

– U 2022. godini ćemo kao i do sada nastaviti sa odgovornom socijalnom politikom usmerenom ka unapređenju prava osoba sa invaliditetom kroz razvijanje postojećih prava i usluga, ali i proširenja pojedinih usluga. U saradnji sa referentnim institucijama nastavićemo da obezbeđujemo pristupačnost javnih objekata, javnih površina, saobraćajne infrastrukture, informacija i komununikacija, kao i usluga namenjenih populaciji osoba sa invaliditetom, jer je to neophodan uslov za ostvarivanje svih prava koja na jednak način pripadaju svim našim građanima, zaključila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Bonus video:

39:53

26.12.2021 - Crna hronika

(Espreso/Grad Beograd)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.