OSTAVLJAJU OTROV ZA PSE NA NOVOM BEOGRADU! Građani zabrinuti, nađen je na najgorim mestima
Pas, Foto: Printscreen/Twitter/ZBankEnt

užas

OSTAVLJAJU OTROV ZA PSE NA NOVOM BEOGRADU! Građani zabrinuti, nađen je na najgorim mestima

Zabrinuta žena kaže da se otrov baca kako na zelenim povrsinama u parku, tako i ispred same zgrade i ulaza u zgradu

Objavljeno:

Zasad nepoznate osobe bacile su u nekoliko navrata otrov u parku koji se nalazi u okolini osnovne škole i dva vrtića u novobeogradskom bloku 1, tvrde stanovnici ovog dela Novog Beograda.

Kako čitaoci Kurira navode za naš portal, očajni su i ne znaju šta da rade i kome da se obrate povodom tog slučaja.

- U roku od dve nedelje, u parku bloka tri puta pronalazimo otrov za trovanje miševa i pacova, pretpostavljamo u cilju trovanja vlasničkih pasa. Jedan vlasnički pas je otrovan. U samom parku nalazi se i osnovna škola "Duško Radović", kao i dva vrtića (privatni i državni). Park je po ceo dan pun dece, što može dovesti do toga da se i deca otruju, a ne samo psi - kaže jedna stanarka iz bloka 1.

Ona navodi da je upravnica zgrade iz ulice Omladinskih brigada 14 kontaktirala službe koje su nadležne za postavljanje otrova u podrumskim prostorijama zgrada kako bi sa njima proverila da nisu možda oni postavljali otrov.

- Odgovorili su da nisu, i da se to ne radi na taj način da se otrov baca po parku, već se javnost obavesti o tome lepljenjem obaveštenja o sistemskoj deratizaciji, sa informacijama koji otrov je postavljen i gde tačno - kaže ona.

Zabrinuta žena kaže da se otrov baca kako na zelenim povrsinama u parku, tako i ispred same zgrade i ulaza u zgradu.

- Pretpostavljamo da se ovo neće završiti na samo ova tri puta, nego će se nastaviti. Potrebna nam je pomoć kako bismo rešili ovaj problem i moguće trovanje dece i pasa. Smatramo kada bi priča izašla u novinama i kada bi osoba ili osobe koje to rade pročitale istu, da bi shvatile ozbiljnost situacije i možda eventualno prestale to da rade. Pretpostavljamo da možda nisu ni svesni da su u pitanju krivična dela. I da možda nisu svesni da ne ugrožavaju samo pse, već i veliki broj dece - navodi ona za Kurir.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.