ZORANA I DRAGANA SU NAS PODSETILE KAKO JE IZGLEDAO "BEOGRAD U DOBA KORONE": Kako je grad najluđeg provoda utihnuo
Izložba, Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

Galerija DOMA OMLADINE u beogradu

ZORANA I DRAGANA SU NAS PODSETILE KAKO JE IZGLEDAO "BEOGRAD U DOBA KORONE": Kako je grad najluđeg provoda utihnuo

Zorana Jevtić i Dragana Udovičić napravile su izložbu fotografija pod nazivom '' Beograd u vreme Korone '' , otvorenu u subotu veče u Galeriji Doma omladine u Beogradu , dostupnu posetiocima do 27. decembra.

Objavljeno:

Pandemija koronavirusa zatekla nas je sve nespremne. Navikli smo da svaki dan idemo na fakultet, odlazimo na posao i često smo pomišljali na duge odmore, preko dozvoljenih dana godišnjeg. Slobodno vreme koje smo imali na raspolaganju, mnogi su uzimali zdravo za gotovo.

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

Preko noći smo ostali u karantinu, što bi se reklo ''pod ključ'' škole, firme, obdaništa. Kao u nekom paralelnom univerzumu, grad koji je bio uvek budan, osvanuo je potpuno prazan, bez ikoga na ulici. Od momenta koji smo zamišljali kao beg od svega došli smo do trenutka kad je sve stalo i kada jedino što želimo je da se košmar okonča.

Iz karantina smo izašli, ali su posledice ostavile traga na životima, dušama, licima prolaznika. Kako nikada ne bi došlo do toga da se ovaj gorak period zaboravi, Zorana Jevtić i Dragana Udovičić napravile su izložbu fotografija pod nazivom '' Beograd u vreme korone '', otvorenu u subotu veče u Galeriji Doma omladine u Beogradu, dostupnu posetiocima do 27. decembra.

Na simboličan način prikazani su životi običnih ljudi od početka pandemije do danas. Uglavnom su to fotografije na kojim su oni sa maskama preko lica.

Izložba
foto: Dragana Udovičić

Ali su zabeležile i jedno venčanje,

Izložba
foto: Dragana Udovičić

kao i lavovsku borbu lekara u kovid bolnicama za ljudske živote.

Izložba
foto: Zorana Jevtić
Izložba
foto: Zorana Jevtić

- Naša ideja bila je da na ovaj način obeležimo period od marta 2020. godine do sada, misleći da će se korona završiti vakcinacijom. Međutim, to se nije dogodilo. Odlučile smo da ovako skrenemo pažnju na samu važnost vakcinacije - objašnjava Dragana Udovičić, a potvrđuje i Zorana Jevtić.

Zorana Jevtić, diplomirala je fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2007. godine. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi. U Beogradu živi i radi kao foto-reporter za kompaniju Adria media group.

Dragana Udovičić je diplomirala filmsku i TV kameru 2014. godine na Akademiji umetnosti u Beogradu, a profesionalno se bavi fotografijom od 2002. Imala je nekoliko grupnih i samostalnih izložbi kako u Srbiji, tako i inostranstvu.

(Espreso/Ana Gajičić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.