Radojičić: Komunalne službe trenutno angažovane u punom kapacitetu
Zoran Radojičić, Foto: Sekretarijat za informisanje

čišćenje snega

Radojičić: Komunalne službe trenutno angažovane u punom kapacitetu

Kako je gradonačelnik naglasio, juče je obišao radove koji napreduju, u toku je kopanje temeljne jame koja će biti duboka 21 metar

Objavljeno:

Krizna situacija u Obrenovcu i Novom Beogradu kada je reč o snabdevanju električnom i toplotnom energijom je razrešena i sada je u ovim delovima grada sve pod kontrolom, izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za TV Prva.

Kako je naglasio, tokom dana stigne oko 600 različitih primedbi na grejanje, što je uobičajena frekvencija, s obzirom na to da je u sistemu grejanja čak 319.000 stanova.

Govoreći o čišćenju snega, Radojičić je istakao da su gradske komunalne službe, sa oko 1.500 radnika bile 24 časa na terenu i davale sve od sebe kako bi grad funkcionisao.

– Putevi prvog reda u dužini od 1.900 kilometara su putevi koje prve čistimo kada padne sneg. Četiri sata po prestanku snega ti putevi moraju biti prohodni. To je procedura koja je realno ostvariva i koje se mi pridržavamo – istakao je Radojičić.

1 / 3 Foto: beta

Gradonačelnik je podsetio da je nabavljena sva potrebna oprema, te da u ovom trenutku oko 100 kamiona izlazi na teren, 20 multikar vozila i 15 utovarnih mašina.

– Pala je količina snega koja je inače karakteristična za ceo mesec decembar i u ovim okolnostima svi dajemo svoj maksimum kako bismo situaciju rešili što je moguće pre – kazao je Radojičić. Govoreći o padu stabala, Radojičić je napomenuo da je JKP „Zelenilo – Beograd” imalo oko 750 intervencija do sada, a da je na terenu bilo 350 radnika ovog komunalnog preduzeća.

– JKP „Zelenilo – Beograd” je veoma ozbiljno gradsko preduzeće i oni dobro rade svoj posao. Sve parkovske površine koje održava ovo preduzeće su na ponos Beograđana i naš cilj je da još više površina bude pod njihovom kontrolom. Tokom cele godine ovo preduzeće vrši orezivanje i uklanjanje suvih i rizičnih stabala. Sada su se lomila i potpuno zdrava stabla pod ogromnim teretom vlažnog snega, koji je za dva dana napadao toliko koliko inače napada tokom celog meseca decembra – kazao je gradonačelnik. Prema njegovim rečima, šteta koju su građani pretrpeli biće nadoknađena po predviđenoj proceduri.

– Svaka šteta od pada stabla koje se nalazi na površini koje održava JKP „Zelenilo – Beograd” biće nadoknađena – rekao je gradonačelnik Radojičić. Kada je u pitanju izgradnja Tiršove 2, Radojičić je istakao da je taj projekat od ogromne važnosti ne samo za Beograd već i za region, te da su radovi počeli 11. oktobra.

– Više od četrdeset godina se govorilo o ovom projektu, ali ga niko do sada nije sproveo u delo. Mnogo se govori o lečenju dece u inostranstvu i svi podržavamo takve akcije, ali moj primaran cilj je da smanjimo broj lečenja dece u inostranstvu. Želim da izgradnjom nove dečije klinike roditelji više ne moraju da idu u inostranstvo i prikupljaju ogromne sume novca za lečenje svoje bolesne dece. Zato je ova klinika od neizmernog značaja za sve nas – istakao je gradonačelnik.

Kako je gradonačelnik naglasio, juče je obišao radove koji napreduju, u toku je kopanje temeljne jame koja će biti duboka 21 metar. Imaćemo, dodao je, pristupnu saobraćajnicu sa auto-puta, a u blizini je i ginekološka klinika kako bi bolesna novorođenčad brzo bila smeštena u ovu bolnicu na lečenje.

– Radujem se što ovaj projekat napreduje i verujem da ćemo rok za završetak izgradnje, a to je 2024. godina, ispoštovati – zaključio je Radojičić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.