POSETILI SMO SVE VAKCINALNE PUNKTOVE U TRŽNIM CENTRIMA! Saznali smo kakva je sada situacija, vesti NISU DOBRE! FOTO
Ilustracija, Foto: Nikola Anđić, Ana Paunković

vakcinacija u tržnim centrima

POSETILI SMO SVE VAKCINALNE PUNKTOVE U TRŽNIM CENTRIMA! Saznali smo kakva je sada situacija, vesti NISU DOBRE! FOTO

- U Tržnom centru "Rajićeva" u ponedeljak je vakcinisano 67 osoba. Od toga je 13 bilo Sinofarmom, dok su ostali građani uzimali Fajzerovu vakcinu

Objavljeno:

Juče je u "Beo šoping centru" na Zvezdari otvoren peti punkt za vakcinaciju u beogradskim tržnim centrima.

Osim na ovom punktu, građani se mogu vakcinisati na punktu u robnoj kući "Ikea", u tržnim centrima "Rajićeva", "Stadion" i "Galerija" u okviru Beograda na vodi.

KBC Zemun, Vakcinacija, Treća doza, Poliklinika KBC Zemun, Vakcina, Sinofarm
foto: Aleksandra Čolić

Kako bismo saznali kakav je odziv građana na imunizaciju u decembru i za koju vrstu vakcine se najčešće opredeljuju, posetili smo punktove u tržnim centrima.

Vakcinacija
foto: Espreso

- U Tržnom centru "Rajićeva" u ponedeljak je vakcinisano 67 osoba. Od toga je 13 bilo Sinofarmom, dok su ostali građani uzimali Fajzerovu vakcinu.

Inače, na ovom punktu građani se najčešće opredeljuju za Fajzerovu vakcinu, kaže za Espreso Ognjen Stojanović iz Doma zdravlja Stari grad.

Vakcinacija
foto: Espreso

Građani koji su posetili "Rajićevu" radi vakcinacije uglavnom su bili mlađe životne dobi, a najčešći razlog za imunizaciju je, kako navode za Espreso, putovanja.

- Primio sam sada drugu dozu Fajzerove vakcine. Za vakcinaciju sam se odlučio zbog posla u inostranstvu, tako da moram imati sve one potrebne potvrde i sertifikate, ističe jedan od vakcinisanih građana u Tržnom centru "Rajićeva".

Vakcinacija
foto: Espreso

- Odlučila sam se za Fajzera, jer mi treba radi čestih putovanja, navodi za Espreso devojka koja je u "Rajićevoj" primila drugu dozu.

Vakcinacija
foto: Espreso

Naša sledeća adresa bio je Tržni centar "Galerija" gde smo zatekli nekoliko osoba koje su želele da prime vakcinu.

Vakcinacija
foto: Espreso

- Primiću treću dozu Fajzera, jer puno putujem. Trebaju mi stalno potvrde zato sam se vakcinisala, navodi starija žena.

Vakcinacija
foto: Espreso

- Na ovom vakcinalnom punktu na raspolaganju su Fajzer, Sinofarm, Sputnjik prva i Sputnjik druga komponenta. Danas je veći broj građana došao da se vakciniše u odnosu na ponedeljak. Pretpostavljamo da je to zbog vremenskih prilika, jer je nešto lepše vreme, ističe doktorka Jasna Nikolić i dodaje da je odziv zainteresovanih za prvu dozu vakcina smanjen.

Vakcinacija
foto: Espreso

- U poslednje vreme je malo manji odziv građana za prvu dozu. Kako je krenuo da opada broj zaraženih, tako je smanjen odziv za prvu dozu vakcina. Najčešće se prima treća doza i revakcina, a građani se uglavnom odlučuju za Fajzerovu i Sinofarmovu vakcinu, ističe za Espreso doktorka Jasna Nikolić.

Vakcinacija
foto: Espreso

Doktori na vakcinalnom punktu u Tržnom centru "Stadion" kažu da su zadovoljni odzivom građana na imunizaciju, a u ovom tržnom centru dostupne su dve vrste vakcina, Fajzerova i vakcina kompanije Sinofarm.

Vakcinacija
foto: Espreso

Zainteresovani za imunizaciju koje smo zatekli u ovom tržnom centru bili su mlađe životne dobi, a za Espreso su istakli da podržavaju vakcinaciju, ali i da su im potrebne potvrde za svakodnevne aktivnosti.

- Poslušao sam oca koji mi je rekao da treba da se vakcinišem, a i sam se slažem sa tim. Sada sam primio treću dozu Fajzera, kaže za Espreso Maksimilijan Gavrilović.

- I ja sam primio treću dozu Fajzera. Na vakcinaciju sam se odlučio zbog roditelja, putovanja i izlazaka pogotovo, navodi kroz smeh Uroš Dujković.

Vakcinacija
foto: Espreso

- Primila sam prvu dozu Fajzera, naravno, moram primiti kasnije i preostale doze, jer počinjem da radim na aerodromu. Osim toga, rešila sam da se vakcinišem i zbog deteta koje ima problema sa disajnim organima, ističe žena koja se odlučila za vakcinaciju u TC "Stadion".

Vakcina, Vakcinacija, Koronavirus, Sajam
foto: Aleksandra Čolić

Ako je suditi po stanju koje smo zatekli na terenu obilazeći vakcinalne punktove u tržnim centrima, građani Srbije najviše veruju vakcini američke farmaceutske kompanije Fajzer.

Fajzer
foto: Profimedia

Takođe, stanje na terenu govori i u prilog podatku o skoku broja vakcinisanih mladih osoba. U novembru taj odziv je bio nešto manji.

Do sada je vakcinisano 37,8 odsto osoba od 18 do 30 godina.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je Beograd najorganizovaniji kada je reč o vakcinaciji, zbog čega i ima najveći broj vakcinisanih.

Osim na punktovima u pomenutim tržnim centrima građanima je omugućena vakcinacija i u hali 7 Beogradskog sajma i u svim domovima zdravlja na teritoriji Beograda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.